Eerste paal nieuw zwembad de grond in
Laatste update: 7 september 2012 om 15:02

NOORDWIJK - Aan de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk zal donderdag 13 september officieel de eerste paal worden geslagen voor het nieuwe zwembad 'BinnenZee'.

Het nieuwe zwembad wordt in opdracht van de gemeente Noordwijk gebouwd door Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV uit Raamsdonkveer, een specialist in het bouwen van o.a. sportaccommodaties. Naar verwachting zal de bouwtijd zo'n anderhalf jaar in beslag nemen. Zwemliefhebbers moeten begin 2014 de eerste duik kunnen nemen.

 

Gedurende de bouwtijd zal het naastgelegen Bollenbad open blijven. Het is een nadrukkelijke eis geweest van de Noordwijkse gemeenteraad dat er in de badplaats geen zwembadloze periode ontstaat.

 

De kosten voor de bouw van het nieuwe zwembad moeten worden terugverdiend door op het terrein van het huidige Bollenbad zo'n 200 'Jügendstilwoningen' te bouwen. Tegen die bouwplannen, die door omwonenden te massaal worden gevonden, lopen nog diverse bezwaarprocedures. Ook tegen de bouw van het zwembad zelf waren bezwaren ingediend. De uitspraak in die zaak werd september/oktober verwacht, maar bij de gemeente is niemand beschikbaar die aan kan geven of er inmiddels een uitspraak ligt.

 

De eerste paal zal donderdag worden geslagen door de voormalige wethouders Ton van Rijnberk en Piet Barnhoorn. Dit gebeurt op verzoek van de huidige verantwoordelijk wethouder Leon van Ast.