Eerste paal zwembad alsnog de grond in
Laatste update: 9 oktober 2012 om 16:04

NOORDWIJK - Het slaan van de eerste paal voor het nieuwe zwembad BinnenZee aan de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk kan plaatsvinden.

Op maandag 8 oktober heeft de voorzieningenrechter het verzoek om een voorlopige voorziening (lees opschorting) afgewezen. Dit betekent 'groen licht' voor de start van de bouw het zwembad.

Het slaan van de eerste paal vindt eind oktober plaats, een exacte datum is nog niet vastgesteld. Verloopt de bouw van BinnenZee voorspoedig, dan zal Noordwijk in het eerste kwartaal van 2014 beschikken over het nieuwe zwembad.

Projectwethouder Leon van Ast reageert opgelucht: "Dit is prachtig nieuws voor allen die al zo lang zitten te wachten op de komst van dit nieuwe zwembad. Noordwijkers kunnen eindelijk de opening van het zwembad in hun agenda zetten. Daar is achter de schermen hard aan gewerkt. Er is nu gelukkig groen licht en er kan gestart worden met de bouw van dit mooie familiebad."

Aanvankelijk was het slaan van de eerste paal al op 13 september aangekondigd. Toen echter bleek dat de rechter niet voor die datum een uitspraak zou doen over het verzoek tot voorlopige voorziening, moest de feestelijke start worden afgeblazen. De juridische verwikkelingen houden verband met de bezwaren van omwonenden tegen de bouw van het zwembad en 200 naastgelegen 'Jügendstilwoningen'. Zij vinden het plan te massaal.