Eerste paal BinnenZee op 29 oktober
Laatste update: 10 oktober 2012 om 15:33

NOORDWIJK - Eerder deze week werd al bekend dat Noordwijk kan starten met de bouw van het nieuwe zwembad BinnenZee aan de Nieuwe Zeeweg, nu is ook de datum voor het slaan van de eerste paal bekend: maandag 29 oktober.

Projectwethouder Leon van Ast zal samen met de voormalige wethouders Ton van Rijnberk en Piet Barnhoorn de ceremoniële handeling verrichten in het bijzijn van een bont gezelschap genodigden. Van Ast: "Het zwembad heeft een lange voorgeschiedenis. Het past daarbij om ook de voormalig wethouders Ton van Rijnberk en Piet Barnhoorn in het zonnetje te zetten. Beiden hebben aan de wieg van deze ontwikkeling gestaan. Ik ben dan ook blij dat zij onze uitnodiging om gezamenlijk de eerste paal te slaan hebben geaccepteerd.”

 

Vanaf 15:45 uur is elke Noordwijker welkom op de bouwplaats aan de Nieuwe Zeeweg. Rond de klok van 16:00 uur gaat de eerste paal de grond in.

 

Met de bouw kan worden gestart omdat de voorzieningenrechter afgelopen maandag een verzoek tot voorlopige voorziening afwees. Omwonenden hadden geprotesteerd tegen de massaliteit van het plan, dat naast een zwembad ook een appartementencomplex met 200 zgn. Jügendstilwoningen moet gaan omvatten.

 

Overigens staat de bouw van het zwembad los van die van de appartementen, die door ProperStok moeten worden gerealiseerd. Voor de financiering van de 8 à 10 miljoen die het zwembad gaat kosten, is de opbrengst van de appartementen niet nodig. De gemeente Noordwijk dekt die kosten uit het eigen Grondbedrijf, dat de afgelopen jaren geld verdiende bij de ontwikkeling van de wijk Boechorst en de bedrijventerreinen 's Gravendijck en Klei-Oost.

 

Het zwembad zal worden gebouwd door Vaessen Algemeen Bouwbedrijf uit Raamsdonkveer. Verloopt de bouw voorspoedig, dan kan er vanaf begin 2014 gezwommen worden.