De scholengemeenschap wil de mavo zo snel mogelijk hebben geïntegreerd in of bij het nieuwe hoofdgebouw van het Fioretti aan de Sportlaan. (Foto: pr).

Uitermeermavo gaat niet naar gebouw MVO Lucia
Laatste update: 26 oktober 2012 om 11:03

LISSE - Het plan dat de Uitermeermavo tijdelijk zou worden ondergebracht in het leegkomende gebouw van de MVO Lucia aan de Achterweg is van de baan.

Het Fioretticollege acht deze mogelijkheid niet haalbaar. Dit maakte het bestuur van stichting Fioretti afgelopen week bekend in een e-mail aan de ouders en op de site van de school.

De scholengemeenschap wil de mavo zo snel mogelijk en uiterlijk in augustus 2015 hebben geïntegreerd in of bij het nieuwe hoofdgebouw van het Fioretti aan de Sportlaan. De Uitermeer houdt daarmee op te bestaan. Al vanaf het begin was het de bedoeling dat de Uitermeermavo onderdeel zou worden van een 'nieuwe' mavo-havo-vwo school, het Fioretticollege Lisse. Ongeveer een jaar geleden werd duidelijk dat het nieuwe gebouw aan de Sportlaan voor in de beginjaren echter te klein is. In de school is plek voor 1.250 leerlingen, maar het Fioretticollege heeft er inmiddels 1.400. De school verwacht dat dit aantal zelfs nog hoger wordt door de uitstraling van het gebouw, maar denkt dat het aantal leerlingen vanaf 2018 niet boven de 1.250 uitkomt.

Naar een oplossing voor het (tijdelijke) ruimtegebrek in het nieuwe gebouw wordt nog gezocht. Algemeen directeur van stichting Fioretti, Chris Kool zegt dat noodlokalen in ieder geval geen oplossing zijn. "Er zijn wellicht andere mogelijkheden, mogelijk in semi-permanente sfeer. De gesprekken met de gemeente daarover gaan spoedig beginnen."  Van belang is ook een nieuwe leerlingenprognose voor de nieuwe school aan de Sportlaan. Deze zal gemaakt worden nadat de aanmeldingen voor 2013-2014 bekend zijn.