(Foto: Jan Bouw).

Eerste paal nieuw zwembad de grond in
Laatste update: 30 oktober 2012 om 10:18

NOORDWIJK - Maandagmiddag is in Noordwijk de eerste paal geslagen voor het nieuwe zwembad 'BinnenZee'.

Uitgedost in witte jassen en met een bouwhelm op verrichten wethouder Leon van Ast en ex-wethouders Piet Barnhoorn en Ton van Rijnberk de officiële handeling. Alledrie waren betrokken bij het 'hoofdpijndossier', waar de Noordwijkse politiek zich zo'n tien jaar mee bezig hield. "Over anderhalf jaar kom je hier graag een uurtje plonzen, proesten, baantjestrekken, trainen of je diploma halen”, zeide opgeluchte Van Ast in zijn speech.

 

De hal in het oude Bollenbad was maandagmiddag ruim gevuld. Speciale gasten waren Greeth van Tilburg (91), die 'half Noordwijk' zwemles gaf, de minder valide Jesse Mittertreiner, die vorig jaar ruim duizend handtekeningen ophaalde om vaart te zetten achter de zwembadplannen, en de drie dochters van Van Ast. “Mijn meisjes denken al vanaf dag één dat papa z'n baan het bouwen van een zwembad is. Als ik weer eens laat thuis was of ’s avonds weg moest was hun opmerking steevast: 'pap zorg je wel dat het een mooi zwembad wordt?'”, aldus de wethouder.

 

In zijn toespraak prees Van Ast de medewerkers van het verouderde Bollenbad, die "onder moeilijke omstandigheden" hebben gezorgd dat er altijd gezwommen kom worden. In het bijzonder richtte hij zich tot Van Tilburg: "Vijfendertig jaar lang hebt u als zwemlerares honderden kinderen leren zwemmen in ons Bollenbad. Met lede ogen zag u de teloorgang en de verloedering ervan. Vandaag starten we echter eindelijk de bouw van het nieuwe zwembad en ik spreek de hoop uit, dat ik met u aan mijn zij BinnenZee mag openen.”

 

Meer over de start van de bouw van het nieuwe Noordwijkse zwembad in de Woensdagkrant van 31 oktober.