Johan Copier (directeur ) en Aldo Vos (architect) met de nieuwbouwplannen van de school.

Asbestprobleem Fioretti blijkt groter
Laatste update: 11 oktober 2011 om 15:38

LISSE- De sloop van het Fioretticollege aan de Sportlaan is verder vertraagd doordat er meer asbest in het gebouw zit dan men had verwacht.

Sloopplannen
Al eerder werd het slopen van onder andere de mediatheek en gymzalen gestopt wegens de aanwezigheid van asbest. Deze gebouwen zouden tijdens de zomervakantie al worden gesloopt. Een tweede onderzoek heeft nu aangetoond dat er meer asbest in het gebouw aanwezig is dan werd verondersteld en die asbest moet eerst worden verwijderd voordat met de werkelijke sloop kan worden begonnen.

Budget
Een tegenvaller voor het project, waarvan de uitvoering qua tijd onder druk komt te staan als deze sanering erg lang gaat duren. Eerder maakte wethouder Bas Brekelmans al bekend dat een en ander ongetwijfeld een wissel zal trekken op het budget voor de nieuw te bouwen school, maar men wat de gemeente betreft binnen het budget van ongeveer 18 miljoen euro moet blijven. De nieuwe school moet in 2013 klaar zijn. Of dit ondanks de vertraging in de sloop wordt gehaald is nog niet duidelijk.