Met eigen artist impressies toont Puur Noordwijk aan welke dominantie Residence Oranje zal uitstralen over Noordwijk aan Zee.

Puur Noordwijk tegen bouwplannen HvO
Laatste update: 12 november 2012 om 11:25

NOORDWIJK - De Noordwijkse politiek laat pas dinsdagavond haar licht schijnen over de bouwplannen van de Hotels van Oranje, maar de fractie van Puur Noordwijk geeft alvast een schot voor de boeg; "Geen Scheveningse bouwmassa’s op de Noordwijkse boulevard."

Puur Noordwijk is tegen de nieuwbouwplannen voor een Residence Oranje en wil de ruimtelijke kaders daarvoor niet aanpassen. "De twee verzochte appartementencomplexen, groter en hoger dan het Huis ter Duincomplex,
zorgen met hun 57 meter (!!) hoge bouwmassa (de Vuurtoren is 23 meter hoog) voor een absolute ontwrichting van de boulevard en dragen niet bij aan de leefbaarheid van het achterliggende Oude Zeedorp", zo motiveert de partij haar afwijzing.

 

"Het verzoek past bovendien binnen geen enkele gemeentelijk beleidskader, laat staan het bestemmingsplan", zo vervolgt Puur Noordwijk. "Ook brengt de beoogde ontwikkeling geen economische en toeristische impuls aangezien het investeringsrisico voor het Noordwijks International Convention Center (NICC) door de initiatiefnemers al eerder “als onverantwoord hoog is afgevallen”. Bovendien wijst Puur Noordwijk erop dat met toestemming voor de Hotels van Oranje een precedent wotrdt geschapen; "zodat de gehele boulevard een betonnen muur dreigt te worden."


Puur Noordwijk zegt wel open te staan voor de voorgestelde uitbreiding van Hotel Oranje. "Deze beoogde ontwikkeling geeft daadwerkelijk extra bedden in het hogere segment en voegt daarmee economisch en toeristische wat toe aan onze (congres)badplaats."