Dennis Salman (m.) vorige week op de informatieavond bij wijkvereniging Het Oude Zeedorp (Archieffoto: Ron van der Linden). 

Salman kondigt motie van afkeuring aan
Laatste update: 27 november 2012 om 13:23

NOORDWIJK - Raadslid Dennis Salman van de Lijst Salman Noordwijk heeft aangekondigd woensdagavond in de gemeenteraadsvergadering in Noordwijk te komen met een motie van afkeuring tegen het college van B&W naar aanleiding van de discussie rond de bouwplannen van de Hotels van Oranje. 

Volgens Salman heeft het college onterecht vertrouwen gewekt in de richting van de Hotels van Oranje dat een meerderheid in de raad wel akkoord zou gaan met de omvang van de bouwplannen, die de ruimtelijke kaders aan de boulevard ruim te boven gingen. Daarnaast houdt het raadslid B&W verantwoordelijk voor de "grote maatschappelijke onrust" die onder de Noordwijkers is ontstaan. Het Platform Ons Noordwijk zamelde in één weekend zo'n 1000 handtekeningen in voor een raadgevend referendum over de bouwplannen. 

 

Eerder liet Salman middels een persbericht al weten dat naar zijn mening de wethouders Leon van Ast (Puur Noordwijk) en Leendert de Lange (VVD/Jes) zich zouden moeten beraden op hun posities. "Burgemeester en Wethouders zijn verantwoordelijk voor grote chaos in Noordwijk. Niet alleen is bijna vier jaar door twee opvolgende colleges, bestaande uit dezelfde politieke samenstelling, met de Hotels van Oranje opgetrokken in de planvorming, maar zijn er ook toezeggingen gedaan. De inwoners van Noordwijk, maar zeer zeker ook de eigenaren van de Hotels van Oranje, zijn door het college van burgemeester en wethouders compleet op het verkeerde been gezet." Daarbij moet wel worden aangetekend dat Salman tot voor kort deel uitmaakte van de fractie van collegepartij VVD/Jes.

 

De vraag of hij vindt dat de wethouders moeten aftreden, wil Salman niet bevestigend antwoorden. "Die wethouders zijn zo verschrikkelijk 'intelligent', dat ik er vanuit ga dat zij zich gezien de grote en meer dan terechte commotie in het dorp, en de manier waarop zij met de ondernemers van de HvO zijn omgegaan, over hun eigen positie zullen beraden."

 

Dat verklaart ook waarom Salman dit keer een motie van afkeuring indient en niet het zwaardere middel van een motie van wantrouwen hanteert. Dat deed hij vorige maand wel in de richting van de burgemeester in verband met de afhandeling van de Grent-rellen in augustus. Salman kwam toen alleen te staan. Of dat dit keer weer zo zal zijn, zal woensdagavond moeten blijken. Oppositiepartij de Progressieve Combinatie heeft zich ook al zeer kritisch uitgelaten over het collegeoptreden in deze zaak (zie elders op Nieuws van Hier).