GroenLinks vindt zes bouwlagen genoeg
Laatste update: 19 maart 2013 om 14:36

NOORDWIJK - GroenLinks Noordwijk, nu nog onderdeel van de Progressieve Combinatie, bepleit een "menselijke maat" voor nieuwbouwplannen in de badplaats.

GroenLinks Noordwijk is tegen het toestaan van tien bouwlagen aan de Hotels van Oranje, zoals onlangs door de gemeenteraad vastgesteld. Volgens de partij is het helemaal niet nodig om op zo’n karakteristieke plek aan de boulevard zulke hoge torens neer te zetten. "Laten we alsjeblieft zuinig zijn op de kwaliteit die Noordwijk heeft en verbeteren daar waar nodig is. Eén keer een massaal ruimtelijk plan dat de plank misslaat is voor honderd jaar een smet voor onze badplaats", aldus raadslid Arthur Eijs.

 

GroenLinks benadrukt dat het graag de ruimte wil bieden aan ondernemers om te investeren in Noordwijk. De partij zegt dat nieuwbouw in het gebied rond de vuurtoren nodig is, maar waarschuwt ervoor om overhaast in te stemmen met "te grootse plannen". Zo vindt GroenLinks tien bouwlagen aan de boulevard te fors: "Dan zitten we met torens van tegen de 40 meter hoog en dat is voor Noordwijkse begrippen te veel, zeker op die plek, zo dicht bij de vuurtoren. Liever hadden wij gezien dat de raad de hoogte had bepaald op maximaal 6 bouwlagen plus kap. Ook op die manier is er ruimte om voldoende vierkante meters te realiseren."

 

GroenLinks Noordwijk zegt het referendum te steunen dat binnenkort zal worden gehouden over de aanpassing van de Integrale Ruimtelijke Structuurvisie (IRV). De partij vindt dat de visie te grote uitbreidingsplannen toestaat in villawijk De Zuid. "De tekst in de IRV is een afspraak voor de langere termijn, die het karakter en de kwaliteit van de wijk moet borgen. Om nu bij de eerste de beste keer dat die tekst een reële bescherming tegen uitbreiding blijkt te zijn, te zeggen dat het dan maar anders moet, getuigt van paniekvoetbal en gebrek aan standvastigheid."