VVD/Jes in actie tegen windmolenpark
Laatste update: 7 november 2011 om 15:43

NOORDWIJK - Onder het motto 'Maak van Noordwijk geen windmolenpark' heeft de fractie van VVD/Jes in de gemeenteraad van Noordwijk een petitie opgesteld, die nog voor het Kerstreces aan de Tweede Kamer zal worden aangeboden.

Dat kondigde fractievoorzitter Roberto ter Hark aan tijdens de Algemene Beschouwingen, vorige week woensdagavond. De petitie is een gevolg van de zorg, die de fractie heeft over de komst van een windmolenpark op 23 kilometer uit de kust. Bij helder weer is dit windmolenpark duidelijk zichtbaar en zorgt daarmee voor een onaanvaardbare horizonvervuiling. Het uitzicht over zee moet blijven zoals het al eeuwen het geval is. Met andere woorden, windmolens als dat voor de energievoorziening nodig is, zover uit de kust, dat deze bij alle weersomstandigheden vanaf de boulevard en het strand volstrekt onzichtbaar zijn, aldus de partij.

 

Tijdens en direct na de raadsvergadering werd de petitie al door raadsleden en belangstellenden getekend. VVD/Jes gaat met de petitie de boer op om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.