Impressie van het nieuwe windmolenpark voor de kust van Noordwijk (Illustratie: pr/Eneco).

Eneco geeft uitleg over windmolenpark
Laatste update: 1 december 2011 om 16:31

NOORDWIJK - Energiebedrijf Eneco organiseert dinsdag 13 december een informatieavond over haar plannen voor de aanleg van een winmolenpark voor de kust van Noordwijk.

Begin november heeft Eneco de bouw aangekondigd van een nieuw windmolenpark, 23 kilometer uit de kust tussen Noordwijk en Zandvoort. Met het innovatieve park hoopt het energiebedrijf vanaf eind 2014 duurzame stroom op te wekken voor meer dan 135.000 huishoudens. Tevens kondigt Eneco aan in het nieuwe park onderzoek te gaan doen naar verbetering van windmolens en nieuwe bouwtechnieken, waarmee energieopwekking uit wind in de toekomst goedkoper kan worden.

 

Om de plannen toe te lichten organiseert Eneco op dinsdag 13 december een informatiebijeenkomst voor inwoners van Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk en Zandvoort. Deze vindt plaats in congrescentrum Leeuwenhorst aan de Langelaan 3 in Noordwijkerhout en duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

 

Ruben Dijkstra, project directeur van Eneco, zal een toelichting geven op de plannen. Specifiek zal hij ingaan op de impact van het park op het uitzicht vanaf de kust, waarvoor met name de toeristische branche in de kustplaatsen vreest. Ook is er een informatiemarkt met deskundigen.

 

Belangstellenden die de avond willen bijwonen, kunnen zich tot uiterlijk 11 december aanmelden op info@nieuwwindparkeneco.nl (met vermelding van naam en woonplaats). Er zijn 300 plaatsen beschikbaar.