Toch nog bezwaar mogelijk tegen windmolenpark
Laatste update: 1 december 2011 om 16:44

NOORDWIJK - Noordwijk en andere kustgemeenten hebben toch nog een mogelijkheid om bezwaar te maken tegen het windmolenpark dat energiebedrijf Eneco wil aanleggen op 23 kilometer uit de kust van Noordwijk en Zandvoort.


Dit komt omdat Eneco inmiddels een gewijzigde vergunning heeft aangevraagd. Het energiebedrijf zou in afwijking van een eerdere vergunning minder molens willen plaatsen. Eerder zagen de kustgemeenten Noordwijk en Zandvoort een publicatie in de Staatscourant over het hoofd, waardoor zij met de plannen werden geconfronteerd toen de vergunning al was verleend. De kustgemeenten vrezen voor het vrije uitzicht op de horizon. Dat zou schadelijk zijn voor het toerisme.

 

De nieuwe bezwaarmogelijkheid werd woensdagavond tijdens de raadsvergadering in Noordwijk bekend gemaakt door wethouder Leendert de Lange in antwoord op vragen van Hans van den Berg. Het raadslid van de Progressieve Combinatie is juist voorstander van het windmolenpark en wilde weten of de gemeente Noordwijk al initiatieven heeft genomen om van de voordelen te profiteren. Onder ander op het terrein van de levering van gratis enrgie ter verlichting van de boulevard en educatiemogelijkheden die het park bieden.

 

De wethouder wees erop dat Eneco op 13 december een informatieavond heeft gepland, waarop deze aspecten aan de orde kunnen komen.