Sportfondsen klaar voor opening sportcentrum De Waterkanten
Laatste update: 12 januari 2015 om 12:33

LISSE – Uiterlijk in maart 2015 moet sportcentrum De Waterkanten operationeel zijn.

 

Het nieuwe onderkomen van het zwembad en diverse sportverenigingen wordt ongetwijfeld op spectaculaire wijze geopend. Volgens Diana van der Linde, medewerker marketing en communicatie van Sportfondsen Lisse, de beheerder van de sportaccommodatie, kunnen zowel de medewerkers als de bezoekers niet wachten. “Het wordt een heel nieuwe start.”

 

“De grootste verandering is dat we van alleen een zwembad naar een compleet sportcentrum gaan”, vervolgt Van der Linde. “Naast een nieuw zwembad hebben we een sporthal, twee gymzalen, een horecagelegenheid en een parkeergarage. Voor bezoekers wordt het echt een andere beleving.” Maar ook voor de medewerkers van Sportfondsen Lisse dat het kantoor in de nieuwe sportfaciliteit krijgt, is de verhuizing spannend. “Ook wij zullen zaken daar moeten ontdekken. Wat voorop staat, is dat het een enorme stap voorwaarts is wat betreft modernisering. Het nieuwe pand is frisser, schoner en beter.”

 

Het zwembad heeft een wedstrijdbad dat afgesloten kan worden van het recreatieve bad. “Dus kunnen verenigingen en recreanten tegelijk zwemmen. De beweegbare bodem geeft meer mogelijkheden voor verschillende lessen. Kortom, het lesaanbod wordt veel uitgebreider. Waar we nu één activiteit per uur kwijt kunnen, worden dat er straks misschien wel drie per uur.” Trekpleisters van het zwembad worden de waterspeeltuin, een grote whirlpool en een zestig meter lange waterglijbaan.

 

Van der Linde is ook enthousiast over de horecagelegenheid. “De menukaart wordt uitgebreider. De ruimte wordt gezelliger. Het moet een plek worden waar alle gebruikers, basketballers, tennissers, zwemmers, noem maar op, zich thuis voelen.”

 

Wanneer en hoe De Waterkanten officieel wordt geopend, is nog niet bekend. “We gaan zeker nog op een gepaste manier afscheid nemen van het oude zwembad. Zoveel mensen in Lisse hebben daar leren zwemmen. Daar willen we iets ludieks mee doen.” 

 

Sportfondsen Lisse

Sportlaan 2, Lisse

0252–414488


Meer info: http://www.sportcentrumdelis.nl