Belangstellenden laten zich bij diverse stands informeren over de plannen van Eneco voor de aanleg van een windmolenpark voor de kust van Noordwijk (Foto: Wim Imthorn).

Verhitte discussies over windmolenpark
Laatste update: 15 december 2011 om 15:15

NOORDWIJK(ERHOUT) -  Energiebedrijf  Eneco kreeg afgelopen dinsdagavond forse tegenwind op de informatieavond die zij had belegd over haar plannen voor een windmolenpark voor de kust bij Noordwijk.

In congrescentrum Leeuwenhorst liepen de emoties zo nu en dan hoog op. De bezoekers kwamen met een spervuur aan kritische vragen, met soms verhitte discussies tot gevolg. Niet alleen het windmolenpark zelf en de invloed daarvan op het uitzicht vanaf de kust bleek beladen, ook de aanleg van de elektriciteitskabel naar het verdeelstation in Sassenheim zal nog de nodige voeten in de aarde hebben.

 

Eneco had bewoners uit Noordwijk, Noordwijkerhout, Katwijk en Zandvoort uitgenodigd voor de door haar belegde informatieavond. Van de maximaal 300 beschikbare plaatsen waren er slechts 100 bezet, vooral met politici, gemeenteambtenaren en belanghebbenden uit de toeristische sector.

 

Meer over dit onderwerp in de Weekendkrant Duin- en Bollenstreek van 16 december.