Vaessen gaat nieuw zwembad bouwen
Laatste update: 19 december 2011 om 14:05

NOORDWIJK - Als de gemeenteraad ermee instemt, gaat Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV uit Raamsdonksveer het nieuwe Noordwijkse zwembad 'BinnenZee' bouwen.

Het nieuwe zwembad BinnenZee gaat minder kosten dan aanvankelijk berekend. De aanneemsom bedraagt zo’n 8 miljoen euro (inclusief de glijbaan, maar exclusief de buitenwaterspeelplaats), terwijl  9,25 miljoen euro was becijferd. De gemeente profiteert van de huidige marktomstandigheden. “We blijven goed binnen onze projectbegroting. BinnenZee wordt een kwaliteitsvoorziening voor Noordwijk en de regio”, aldus projectwethouder Leon van Ast. “Vaessen geldt namelijk als een absoluut gespecialiseerde zwembadbouwer.”

 

Van Ast noemt de voorlopige gunning een mooie uitkomst van het aanbestedingstraject. “Het College is tevreden”, zegt hij. Nu de raad nog. De wethouder zal het huidige resultaat op 1 februari 2012 aan de gemeenteraad voorleggen. Na de raadsbehandeling maakt de projectwethouder zo snel mogelijk de definitieve gunning in orde. “We kunnen nu versnellen en daadwerkelijk met de bouw van start gaan. Al is dat nog wel afhankelijk van de uitspraak van de rechtbank inzake het beroep aangaande de vrijstelling en de bouwvergunning. Deze tussenuitspraak wordt verwacht op 11 januari 2012.”

 

Op verzoek van het college wordt de raad voorgesteld een stelpost van 500.000 euro voor 'onvoorzien' op te nemen. Van Ast gaat daarom, aanvullend op de al beschikbaar gestelde 8,24 miljoen euro, nog naar de gemeenteraad om hiervoor aanvullend krediet te vragen. Inclusief het budget voor de buitenspeelplaats van 232.000 euro gaat het zwembad dan maximaal 8,75 miljoen euro kosten.