Vakmanschap is meesterschap en allrounder dan ooit
Laatste update: 11 januari 2016 om 12:02

Emile van Leenen Piano's:“Onze grote liefde is nog steeds de restauratie en vervolgens verkoop van historische Duitse piano's maar we kijken ook verder.” Naast de Gotrian Steinweg piano heeft Emile Van Leenen van de gelijknamige winkel nu ook de iets meer betaalbare maar zeer degelijke Schimmel piano aan de collectie toegevoegd. “We zijn nu allrounder dan ooit.”

 

Het pand aan de Lammermarkt in Leiden, reeds 12 jaren gevestigd, met drie verdiepingen ademt sfeer uit met al de uiteenlopende piano's die uitgestald staan. Een team van restaurateurs, pianostemmers, meubelmakers is hier dagelijks bezig om de muzikale klant op zijn wenken te bedienen. En natuurlijk is er de verkoop van de verschillende modellen. 

Van Leenen: “De piano van het merk Gotrian Steinweg is de blikvanger en we hebben nu ook het Duitse merk Schimmel in de verkoop. Als enige in Nederland. Zo hopen we meer klanten te kunnen bedienen.”

 

Fabriek

Bij verkoop van een piano van Gotrian Steinweg wacht er overigens voor de klant een verrassing. “We gaan samen met de klant naar de fabriek in Duitsland om daar speciaal een piano uit te kiezen. We combineren dit met een overnachting en een luxe diner. Uiteraard op kosten van ons. Dat geeft altijd een speciaal tintje aan de koop van zo'n bijzonder product. Want dat is het! Het is een prachtig instrument. En de mensen die hier een piano komen kopen zijn altijd vrolijk gestemd”, zo vertelt Van Leenen met vol enthousiasme.

 

Silent System

Naast het nieuwe merk Schimmel, vestigt Van Leenen zijn aandacht in de winkel op het Silent System. Dit systeem zit ingebouwd in een piano waardoor het mogelijk is zonder geluidsoverlast te spelen. De stille piano is een akoestische piano die de speler tevens de mogelijkheid biedt om in plaats van de snaren ook de speciale, ingebouwde sensoren aan te slaan. Door middel van een koptelefoon hoort alleen de pianist zelf wat hij speelt. De schoonheid van de klank blijft daardoor gewaarborgd.

U bent van harte welkom om eens rond te kijken in ons monumentale pand en te genieten van onze diversiteit aan piano's. Het is ook mogelijk op afspraak te komen.

 

Emile van Leenen Piano's,

Lammermarkt 59,

2312 CM, Leiden,

telefoon: 071-58 91 426/06-54 35 45 67 (ook bereikbaar buiten openingstijden)

 

 

 

Meer info: info@emilevanleenenpianos.nl
Meer info: http://www.emilevanleenenpianos.nl