Sportfondsen: iedere maand grote activiteit in De Waterkanten
Laatste update: 12 januari 2016 om 10:31

In maart was het dan eindelijk zover: het nieuwe sportcentrum De Waterkanten werd geopend. Beheerder Sportfondsen Lisse kijkt terug op een goed startjaar. “Een van de hoogtepunten was de Wintertijd Challenge voor Spieren voor Spieren dat €5000,- opbracht”, vertelt Diana van der Linde, medewerker marketing en communicatie. 

Het zwembad in Sportcentrum De Waterkanten beschikt over een 6-banen wedstrijdbad, een instructiebad, een recreatief bad, een 60 meter lange glijbaan, whirlpool en een peuterbad met verschillende speeltoestellen. Bij het wedstrijdbad is er een tribune met honderd zitplaatsen.

Sportfondsen Lisse biedt activiteiten voor diverse doelgroepen aan in het zwembad, zoals aquasoos, clubaqua, discozwemmen en zwangerschapszwemmen. “Nieuwe activiteiten als overlevingszwemmen en zwemmen met medische indicatie hebben een aanloop nodig”, zegt Van der Linde. “De horizontale planning wordt als prettig ervaren. Zo weten mensen dat ze iedere doordeweekse dag tussen 07.00 en 13.00 uur baantjes kunnen trekken.” De zwemlessen gaan ook in De Waterkanten gewoon door. “Veel kinderen hebben dit jaar een diploma gehaald. Een mijlpaal. Zij zijn immers de eerste generatie kinderen die in De Waterkanten hun diploma hebben gehaald. Best bijzonder.” De vaste groep senioren die De Lis zo trouw bezocht, heeft ook in De Waterkanten zijn weg gevonden. “Dat is mooi om te zien.”

Het sportcentrum heeft naast het zwembad ook een sporthal en gymzalen. “Met de sporthal krijg je ook ander publiek binnen. Het is leuk om te merken dat die nieuwe bezoekers  nieuwsgierig zijn naar het zwembad en nog een keer terugkomen om te zwemmen.” Sportfondsen wil het komende jaar iedere maand een grote activiteit organiseren. “Naast de Wintertijd Challenge waren ook het NK Bommetje en Ernst en Bobbie een groot succes. Dat willen we zeker verder uitbreiden.”

Kijk voor een overzicht van de diverse activiteiten op de website.

Sportfondsen Lisse/Sportcentrum De Waterkanten

Sportlaan 21

Lisse

0252 414488  

 
Meer info: http://www.sportfondsen.nl