(Foto: pr).

Oefentherapie Cesar Lisse/Hillegom als het om (beter) bewegen gaat
Laatste update: 5 januari 2017 om 15:05

LISSE/HILLEGOM - De praktijk van oefentherapeuten Cesar Ada van Schaik en Hélène Broekhof bestaat al ruim 35 jaar. Veel mensen met lichamelijke klachten hebben hun weg al gevonden naar één van de vestigingen in Lisse en Hillegom. Vaak in volle tevredenheid over de aanpak en met goed resultaat.

 

Hélène vertelt: “Wij behandelen veel mensen met rug-, nek- en hoofdpijnklachten, maar zijn veel breder gespecialiseerd. Spanningsklachten, slaapproblemen en chronische pijn komen steeds meer voor. Hiervoor zijn wij goed opgeleid en aangesloten bij Netwerk Slaapoefentherapie en Netwerk Chronische Pijn. Verder bestaat onze expertise uit neurologische aandoeningen als Parkinson en MS waarvoor we aangesloten zijn bij ParkinsonNet en MS-Zorg-Nederland. Ook behandelen we veel problematiek bij ouderen. Denk hierbij o.a. aan osteoporose en valpreventie.”

 

Na een intake en onderzoek naar uw klachten krijgt u een individueel, actief behandelprogramma. U wordt zich bewust van uw houdings- en bewegingspatroon. U leert voelen wat u doet, hoe u beweegt en hoe u met (spier)spanning omgaat. U leert met oefeningen en adviezen uw houding en bewegingen te veranderen, verbeteren en deze toe te passen in het dagelijks leven (ADL): uw werk, sport, verzorging van kinderen; dat wat voor u belangrijk is. Door de oefeningen, tips en toepassing is de kans op herhaling van klachten klein. Als ze later terugkeren, kunt u hier direct op reageren, waardoor de klachten niet verergeren en soms zelfs therapie niet nodig is.

 

Ada: “Bij chronische pijnklachten ligt dat iets anders. Wij leren de cliënt hoe hij/zij invloed kan uitoefenen op de pijn, beter kan functioneren en zo een betere kwaliteit van leven kan ervaren. Zo krijgt de cliënt weer grip op zijn/haar leven”. Behandelingen worden door de zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering vergoed. U kunt ook zonder verwijzing van de huisarts bij ons terecht.

 

Praktijk Oefentherapie Cesar Lisse/Hillegom

Oranjelaan 96-B-1, 2161 KH Lisse Deltahof 10, 2181 EN Hillegom

0252-416423

Meer info: http://www.oefentherapiecesarlissehillegom.nl