(Archieffoto: pr).

Night at the museum
Laatste update: 10 maart 2017 om 11:12

LEIDEN - De Museumnacht Leiden 2017 is een feit, de datum is bekend! De negen deelnemende musea zullen dit jaar wederom alles uit de kast halen.

Naast de vaste collecties zal er een sensationeel en exclusief programma worden aangeboden met wervelende activiteiten, interactieve workshops en interessante lezingen. Op 19 mei zal alweer de negende editie van de Museumnacht plaatsvinden in de Leidse binnenstad. Net als voorgaande jaren zal ook de Museumnacht van 2017 een thema dragen, dit jaar is dat 'Time!'. Beleef deze nacht alles wat er op cultureel gebied te verzinnen valt en reis mee door de tijd.

De Leidse musea die dit jaar hun deuren openen zijn: Erfgoed Leiden en Omstreken, Hortus Botanicus Leiden, Japanmuseum SieboldHuis, Leidse Sterrewacht, Molenmuseum de Valk, Museum Volkenkunde, Naturalis (in het Academiegebouw), het Rijksmuseum van Oudheden en het Wevershuis. Dit jaar wordt de Museumnacht afgetrapt met een grote opening op de Beestenmarkt. Ook zal het Nachtpad weer terugkeren om de wegen naar de musea een waar feest te maken. Tijdens de Museumnacht is er zowel in als rondom de musea genoeg te beleven!

De kaartverkoop start op 15 maart via de website.

 

Meer info: http://www.museumnachtleiden.nl