Het recept blijft hetzelfde, vier kleine voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend (Foto: pr).

Maandelijks cultureel vertier
Laatste update: 17 maart 2017 om 10:52

LEIDEN - Op zondag 19 maart om 15.00 uur (deuren geopend vanaf 14.30 uur) zijn vier aangename acts te zien in het Theatercafé in Scheltema! Maandelijks cultureel vertier in Scheltema op de zondagmiddag.

John Kleppe zette eind 2013 zijn eerste stapjes op het podium en treedt sindsdien als cabaretier en comedian op in heel Nederland. Deze zoon van een melkboer is geboren en getogen in Zeeland, woonde lange tijd in Noord-Brabant, maar is met zijn directheid en nuchtere kijk nu helemaal op zijn plaats als inwoner van Rotterdam. Soms zijn z'n grappen doordacht, soms niet. Soms gaan z'n grappen ergens over, soms niet. En soms zijn z'n grappen om te lachen. In 2014 haalde hij de finale van het Parkstad cabaret festival en in 2015 de finales van Huis van Puck talent: cabaret!, Cabarette-ketet en International Comedy Festival Rotterdam Talent Award; een teken dat zijn act op z'n minst in de (kinder)schoenen staat. We gaan zien hoe het verder loopt.


Marcella Pischedda is een Italiaanse zangeres (bekend van het Lumayna Trio) en neemt ons mee naar haar land, rijk aan cultuur en tradities. Marcella speelt gitaar en zingt  om het publiek verschillende emoties te laten beleven: dromerige liefdesliedjes, realistische werk- en protestliederen en vrolijke volkswijsjes.
Johnny Bruce Muller speelt gitaar en zingt verhalen. Over dingen die hij zich afvraagt. En wij misschien soms ook. Als moderne troubadour trekt hij langs kleine podia en festivals. Zijn muziek heeft veel invloeden van Engelse folk maar hij is vooral zichzelf. Luister en ga een stukje mee op zijn ontdekkingsreis. Johnny speelt met een percussionist en een bassist.


Rachid Larouz is geboren in Goulmima, een plaatsje in het noorden van Marokko. Tegenwoordig staat zijn huis in Amsterdam-West, een stuk dichterbij. Hij vult zijn leven onder andere als presentator, stand-up comedian en cabaretier. Larouz begon echt bekendheid te krijgen als de zoon van 'Achmed de slager' waarmee hij menig hart heeft weten te veroveren in de 'Rayman is Laat' show op de NPS. Daarmee begon hij in 2007 en tot op heden vervult hij deze rol als 'zoon' nog steeds met veel plezier, naast het bekende Nederlander zijn natuurlijk.


Het recept blijft hetzelfde, vier kleine voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend! Scheltema vindt men aan de Marktsteeg. De entree bedraagt 5 euro. Het volgende theatercafé vindt plaats op 16 april.