Trigon liet tegen de kampioen zien wat het in haar mars heeft en won met ruime cijfers (Foto: pr).

Sporting Trigon sluit af met zege op kampioen
Laatste update: 17 maart 2017 om 11:00

LEIDEN - In de laatste wedstrijd van het zaalseizoen 2016/17 klopte Sporting Trigon kampioen Die Haghe op waarde.

De Leidse ploeg gebruikte de thuisbeurt om er een ware voorstelling van te maken, die in schril contrast stond met het doordeweekse tussendoortje tegen HKV/Ons Eibernest dat een teleurstellend verlies opleverde (17-28).

Het achttal van coach Maarten van Vliet had er heel veel zin in om die matige vertoning van het netvlies te spelen. En daar kon Die Haghe slecht tegen want ook deze partij wilde ze echt wel winnen De overtuigende kampioen raakte vrij snel geïrriteerd en dat was in haar agressieve spel terug te zien. Daar kon Trigon wel mee overweg omdat het leidse achttal in deze bizarre competitie geleerd heeft met diverse speelstijlen om te kunnen gaan. Bij Die Haghe ontbrak Jeroen Preuninger en bij Sporting Henk van der Gugten (polsblessure).

De laatste werd vervangen door Marc Meulenbeld, die daarmee na enkele invalbeurten zijn eerste basisplaats pakte. De 2-0 van zijn hand was het begin van een prima wedstrijd voor de jonge speler, die na de juniorentijd bij Top terugkeerde op het eigen nest. "Mijn kluppie", zoals hij achteraf zou zeggen, hield de opponent tot 9-5 op voldoende afstand, maar naarmate de rust in het zicht kwam smolt ook de voorsprong. (14-14).


Maar het duo Marc en Mike met een éénhandig geschoten "buzzer beater"  hielden Die Haghe nog voor de pauze af van een droom met goede afloop.(16-14) Dat zat er in het vervolg ook niet in want daarvoor speelde Sporting Trigon zaterdagmiddag te goed, zo goed dat Jordy Smeele en JW van der Gugten zich enkele frivoliteiten konden permitteren. Een van die acties leidde tot een goal en dat waardeerde het enthousiast geraakte publiek wel. Bij 18-16 sloeg Sporting het gat dat nodig was om de terechte kampioen de tweede nederlaag te bezorgen. (22-16) Het verschil liep nog verder op (25-18) maar aan het eind werd de rekening opgemaakt met de terechte uitslag 27-21.

Het was pas de tweede thuisoverwinning van Sporting Trigon, dat niettemin kan terugzien op een goed seizoen. In de spannende competitie in Overgangsklasse C, waarin behalve de kampioen de overige teams lang moesten strijden voor de zekerheid, eindigde Trigon trots op de derde plek. Volgend seizoen wordt het 8e opeenvolgende jaar op dit niveau.