(Foto: pr).

Nieuwe opstapgroep NSL voor wandelen en hardlopen
Laatste update: 21 maart 2017 om 12:19

NOORDWIJKERHOUT - Atletiekvereniging Noordwijkerhouste Strandlopers (NSL) start op zondag 26 maart met de jaarlijkse opstapgroepen voor sportief wandelen en hardlopen.

Onder begeleiding van ervaren trainers wordt men acht weken getraind met de nadruk op ontspanning en aandacht voor lenigheid en uithoudingsvermogen. Alle trainingen starten vanaf de Duindamse Slag en zijn in het bos, door het duin en over het strand.

Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen van 16 jaar tot 60+ die (opnieuw) wil beginnen met hardlopen of sportief wandelen. Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie.


Sportief Wandelen is duidelijk anders dan een stukje wandelen. Het is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Voor de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan het 'gewone wandelen'. Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren.


Met ingang van zondag 26 maart start NSL om 09.30 uur vanaf het parkeerterrein aan de Duindamse slag. Iedere zondagochtend en donderdagavond (19.00 uur) is er training onder begeleiding van ervaren, gecertificeerde trainers. De training duurt acht weken en kost 40 euro. Uiteraard is er de mogelijkheid om daarna naar een vervolggroep te gaan maar dat is niet verplicht. Meer informatie en/of opgeven kan via de website.

 

Meer info: http://www.av-nsl.nl