(Foto: pr).

Tikkie speelt 'Brianna's lot, een duister sprookje'
Laatste update: 28 maart 2017 om 12:23

NOORDWIJKERHOUT - Zaterdag en zondag 1 en 2 april speelt de maandaggroep van Tikkie een bijzondere musicalvoorstelling.

'Brianna's Lot' gaat over tiener Brianna die vlak voor haar 18e verjaardag te horen krijgt, dat zij de dochter is van de bij haar geboorte gestorven leidster van de Witte Tovenaars.

Ze moet op haar verjaardag kiezen of zij voor 1000 jaar de taak van leidster op zich wil nemen. Het wordt nog veel moeilijker, als Kyara, leidster van de Zwarte Tovenaars, haar chanteert. Als Brianna op haar 18e verjaardag nog leeft zullen alle Witte Tovenaars sterven. Als Brianna zich opoffert zullen de Witte Tovenaars onder leiding van Kyara blijven leven.


Omdat het verhaal over Witte en Zwarte Tovenaars gaat, is gekozen voor een bijzondere manier van uitvoeren, namelijk als een zwart-witfilm. Op subtiele symbolische kleuraccenten na wordt alles geheel in zwart, wit en grijstinten uitgevoerd. Dit geeft naast indrukwekkend acteerwerk, prachtige meerstemmige Keltische, Fantasy (war)game-achtige muziek waarop schitterende choreografieën zijn gemaakt, een mooi surrealistisch beeld. Toch is deze voorstelling heel toegankelijk voor het hele gezin.


De voorstelling wordt gespeeld in Teylingen College Locatie Leeuwenhorst aan de Langelaan 1 Noordwijkerhout. Kaarten à 6 euro zijn te reserveren op de website. Aanvang is op zaterdag 1 april om 19.30 uur en op zondag 2 april om 11.30 uur en 15.30 uur.

Meer info: http://www.tikkie.nl