SV Hillegom wist zich in aanvallend opzicht slechts eenmaal te onderscheiden (Foto: pr/Dirk van de Reep).

Kranenburg: "We hebben het in de eerste helft gewoon laten liggen"
Laatste update: 28 maart 2017 om 15:16

HILLEGOM - Het is SV Hillegom dit weekend niet gelukt om de matige reeks wedstrijden te doorbreken. Tegen laagvlieger Assendelft werd vrij hopeloos met 3-1 verloren.

De ploeg van Arend Jan Kranenburg keek in de rust al tegen een 3-0 achterstand aan, en kon dit in de tweede helft niet meer richting een positief resultaat ombuigen. "Het was een andere zondag dan ik me had voorgesteld", opende Kranenburg. "We hebben vandaag niet goed gespeeld. Zeker in de eerste helft was Assendelft veel beter. We werden afgetroefd op energie en zij wonnen vrijwel elke tweede bal."

Dit leidde ertoe dat Hillegom al in de eerste helft drie keer moest incasseren. Een klap waar het niet meer bovenop wist te komen. "Het was niet eens zo zeer dat ze tot uitgespeelde kansen zijn gekomen. Het was meer dat wij in onze eigen opbouw tot fouten werden gedwongen of zelf fouten maakten. Zij straften dat drie keer goed af. Dit kwam doordat wij de bal niet goed in de ploeg wisten te houden. Ze speelden vaak de lange bal waardoor wij gedwongen werden duels te spelen. In dat opzicht zijn zij gewoon beter", aldus Kranenburg.


Na rust deden Hillegommers nog wel iets terug, maar het doelpunt kwam te laat in de tweede helft om nog tot een slotoffensief te leiden. "De tweede helft kwamen we meer aan voetballen toe en namen wij meer het initiatief.


Maar als je met 3-0 de rust in gaat, dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden. Zij konden zich permitteren er iets minder vol voor te gaan, mede daardoor lukte het wel beter om Nick [Van Staveren, red] te bereiken. De hoop om terug te komen in de wedstrijd was er wel.


Dat hoort wel bij ons. We wisten ook nog wel te scoren. Het doelpunt van Niels de Jong kwam alleen te laat, ergens in de 80e minuut. We hebben het in de eerste helft gewoon laten liggen."


Niveau
Tegen een op de ranglijst lager genoteerde tegenstander wist Hillegom de mindere prestaties van de afgelopen weken geen draai te geven. Volgens Kranenburg ontlopen alle ploegen elkaar niet veel. "De ranglijst zegt in onze competitie niet zoveel. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar, ook qua niveau. Iedereen wint van iedereen. Vandaag laten onze concurrenten ook weer punten liggen. Het is niet zo dat de ploegen die hoger staan gemakkelijk winnen van lager geklasseerde ploegen."


De afgelopen periode is zoals gezegd geen makkelijke geweest voor Kranenburg en zijn mannen, maar de ploeg staat toch nog op een mooie vierde plaats. "Het wordt een heel lastig karwei om dit om te gooien.
Het is geen makkelijke of leuke fase, maar we moeten er wel doorheen. Uit de laatste vier wedstrijden hebben we slechts één punt gehaald, dat is niet wat we willen. We hebben voor de derde periode een hele sterke fase gehad. We moeten dat gevoel weer zien terug te krijgen, dat moeten we gewoon doen door hard te blijven werken".