Drumfanfare FBL wil graag groter worden. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes die interesse hebben in een muzikale carrière bij FBL kunnen zich melden via aanmelden@drumfanfarefbl.nl en/of tel. 06-23857095. Muzikale voorkennis is niet vereist (Foto: pr).

Bandavond FBL vol met muzikale verrassingen
Laatste update: 31 maart 2017 om 12:09

LEIDEN - 'Let's Go Crazy' is het thema van de jaarlijkse bandavond van de Drumfanfare FBL. Dit thema is niet zomaar gekozen.

De datum waarop dit jaarlijkse concert voor alle muziekliefhebbers plaatsvindt is namelijk zaterdag 1 april. FBL heeft er voor gekozen om in haar muzikale programma een aantal gekke en onverwachte elementen op te nemen. De bandavond op 1 april vindt plaats in de grote zaal van het Leids Volkshuis (BplusC) aan de Apothekersdijk 33A en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

De bekende Leidse Drumfanfare organiseert ieder jaar een concertavond voor familie, vrienden, donateurs en andere geïnteresseerde muziekliefhebbers. Ook dit jaar is dat weer het geval. Met de bandavond geeft FBL haar achterban een inkijkje in haar veelzijdige repertoire. Voor de vierde achtereenvolgende keer vindt die plaats in het Leids Volkshuis aan de Apothekersdijk. De bandavond staat onder leiding van dirigent Ronald Horsman.


Overeenkomstig het thema is er een interessant muzikaal programma samengesteld. Zo zal de Christelijke hymne 'Nearer my God to Thee' (Nader mijn God, bij U) worden afgewisseld met hedendaagse popmuziek zoals 'This is what it feels like' van Armin van Buuren en 'Don't Worry' van het Noorse duo Madcon. Muziekstukken uit de oude doos, medley's en ballads gaan probleemloos over in een zelfgemaakte 'rap' uitgevoerd door de jeugd van FBL. Tussendoor klinkt uiteraard in ruime mate het bekende marsgeluid van FBL zoals dat op straat te horen is. Maar ook daar zitten bijzondere stukken tussen. Liefhebbers van sciencefiction- en filmmuziek komen aan hun trekken in het nummer 'The Captain America March', de titelmuziek van de succesvolle bioscoopfilm 'Captain America'.


Bijzondere aandacht wordt besteed aan een muzikaal samenwerkingsproject tussen FBL en het duo 'Rood & Wit'. Dit duo bestaat uit twee enthousiaste dames Greet Meesters en Franca Riezebos die een mini-musical over het 3 oktoberfeest hebben gemaakt. Hiermee touren zij in de maand september langs Leidse basisscholen en kinderdagverblijven. Van de titelsong van deze musical is een arrangement geschreven voor FBL door componist Melchior Groeneveld en FBL dirigent Ronald Horsman. Dit nummer, genaamd '1,2,3 oktober' zal FBL gezamenlijk met Rood & Wit uitvoeren.

Voor meer info zie de website.

 

Meer info: http://www.drumfanfarefbl.nl