In het grote gebied rondom het Singelpark is de Feestweek gepland, met een keur aan activiteiten wordt het Singelpark in de schijnwerpers gezet (Foto: pr).

Keur aan evenementen zetten park in de schijnwerpers
Laatste update: 31 maart 2017 om 12:25

LEIDEN - Van 11 tot en met 14 april is het Feestweek in het Singelpark. In deze week zetten de Vrienden het Singelpark en de gemeente in de schijnwerpers met diverse activiteiten.

Dit alles in combinatie met de start van de Singelloop, op vrijdag 14 april.

Op 11 april is er een vervolgactie voor de Boisotkade en het Conscientieplein. De Vrienden van het Singelpark vergroenen samen met buurtbewoners de Boisotkade en het Conscientieplein en leggen geveltuinen aan, ook op de Witte Singel. Woont u in de buurt en wilt u ook een geveltuin? Laat het weten via de email.


Staalelementen
Op woensdag 12 april staat er een presentatie over de singelparkroute-elementen op het programma. Er komen 80 staalelementen (in allerlei vormen van planten en dieren) in het Singelpark. Deze elementen worden als kleurrijk geheel gepresenteerd in een deel van het park. Eromheen is een leuke kinderactiviteit (paaseieren zoeken) gepland. De elementen worden in de weken erna in het park geplaatst.


13 april kan men terecht voor het vullen van de Hortusbakken bij DZB. Dit is een feestelijk evenement waar Vrienden en vrijwilligers de bakken vullen. Dit vindt plaats op het terrein van DZB. De bakken worden een paar weken later in het park geplaatst.


Dan, op vrijdag 14 april, staat de traditionele Singelloop gepland. Vrijdag vindt dan alweer de 42e Leidsch Dagblad Singelloop plaats. Een gezellige prestatieloop van bijna 7 kilometer over de Leidse singels voor het hele gezin. Duizenden Leidenaren trekken de hardloopschoenen aan om mee te doen. En extra leuk: Dit jaar is het Singelpark een van de goede doelen! De Vrienden van het Singelpark zijn er trots op dat het park prachtig in beeld is gebracht op de poster van de Singelloop.


Natuurlijk staat er ook een team van de Vrienden van het Singelpark aan de start. Vind je het leuk om mee te doen? Mail dan naar participatie@singelpark.nl. Inschrijven voor de Singelloop kan via een van de vele verkooppunten, de informatie vind je op de site van de Singelloop.


Afsluiting
Week 12 en 13 staat dan vervolgens als definitieve afsluiting nog het vergroenen van de Marepoortkade en de 3e Binnenvestgracht gepland. Samen met de parkdelen Lammermarkt, het Energiepark en het Huigpark zijn deze straten onderdeel van de noordelijke rand van het Singelpark. De parkstraten verbinden de verschillende parkdelen en zijn onderdeel van de aaneengesloten parkroute. Deze route wordt herkenbaar en vindbaar gemaakt met de toepassing van diverse parkelementen. Voorbeelden van deze parkelementen zijn de plaatsing van iconen, poorten, plantenbakken en hanging baskets.

Meer info: participatie@singelpark.nl