Foreholte viert één van de vier treffers (Foto: Jeannette Dijkstra).

Grondel: "We speelden met de borst vooruit"
Laatste update: 4 april 2017 om 14:29

VOORHOUT - Foreholte zat in de maand maart in een dipje. Vier wedstrijden wisten de Voorhouters niet te winnen.

Zondag kwam er een einde aan die negatieve reeks. Een relatief makkelijke 4-0 overwinning op subtopper Delft zorgde voor wat rust op De Elsgeest. Rik Grondel was blij met de drie punten. "Nu kunnen we verder kijken en gaan voor die tweede plaats die recht geeft op nacompetitie."

"Vorig seizoen verloren we een stuk of acht wedstrijden na de winterstop, gaat Grondel verder. "Zo'n lange reeks hadden we nu niet. We speelden de afgelopen ook niet slecht, maar het zat niet altijd mee."
"We zijn als team zijn gegroeid", doelt de buitenspeler op het verschil met vorig jaar. "We zijn nooit in paniek geweest, ook niet na die oorwassing (0-5, red.) tegen Den Hoorn. De kopjes hebben niet naar beneden gehangen. We speelden nu tegen Delft met de borst vooruit en hebben laten zien dat we wilden voetballen."


Foreholte scoorde vier keer. De doelpunten werden netjes verdeeld over beide helften. "We kwamen al snel op 1-0 en de 2-0 lag er ook al na twintig minuten in. Dan ga je met een lekker gevoel de rust in. We hebben in de kleedkamer gezegd dat we niet moesten verslappen. En een minuut na rust maakten we al snel de 3-0. Toen wisten we: dit geven we niet meer weg."


Op het wedstrijdformulier stonden bij de doelpuntenmakers uiteindelijk de namen van Bas Jongbloed, Tom Bleiswijk, Sejad Navabi en Grondel zelf. De aanvaller was blij met zijn doelpunt. "Ik had al een tijdje geen goal gemaakt. Dus het was wel nodig."