De dames werden nog eens flink in het zonnetje gezet (Foto: pr).

Handbalsters Foreholte overtuigend naar eredivisie
Laatste update: 4 april 2017 om 14:32

VOORHOUT - Nadat vorige week al het eerste divisie kampioenschap officieel was binnengehaald bij Hercules, volgde afgelopen zaterdag in de eigen Tulp een grandioos feest.

Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd tegen het al gedegradeerde United Breda. Iedereen werd opgetrommeld om de kampioenen te zien schitteren in de Tulp.

De tribunes zaten overvol (de handbalsport leeft in de Bollenstreek) en de jeugdspelers van Foreholte mochten met de dames mee oplopen. De wedstrijd tegen Breda kon benut worden door iedereen dezelfde aantal speelminuten te geven. Fanclub Purple United deed weer verschrikkelijk hun best om de stemming erin te houden. Iedereen deed mee en er was een hele mooie ongekende sportieve sfeer.


De wedstrijd zelf was van een minder niveau, maar niemand maalde erom. De Voorhoutsen scoorden er lustig op los en de dames van de succesvolle trainer/coach Ricardo Clarijs lieten met name in de tweede helft zien dat zij deze klasse ontgroeit zijn. Van de 26 wedstrijden werden er 24 gewonnen, 1 gelijk en slechts 1 verloren met 1 punt verschil. In de eerste helft deed United Breda er alles aan om Foreholte bij te blijven en dat lukte voor een gedeelte. Halverwege de eerste helft was het 9-8 en daarna liepen de Voorhoutsen heel geleidelijk weg van hun tegenstander. Foreholte was technisch, tactisch en fysiek een stuk verder. Hoewel United Breda goed tegenstand bood konden zij toch niet verhinderen dat de ruststand werd afgesloten in Voorhouts voordeel namelijk 23-14.


De tweede helft was een show van Foreholte. De doelpunten vielen van alle kanten en de Brabantse keepster moet wel radeloos geweest zijn, hoewel ze nog wel een paar goede stops had. Echter scoren werd voor Breda een probleem, in de tweede helft lukte dat slechts vier keer (45-18).


Na het laatste fluitsignaal brak een groots kampioensfeest los. Van de tegenstander en de eigen vereniging waren er bloemen en in de hal vloeide de champagne rijkelijk en werd er allemaal paarse confetti en slingers weggeknald. De hal was een zooitje. De grootste verrassing was de komst van de trainster/coach van het Nederlands damesteam, Helle Thomsen. Zij reikte de kampioensbeker uit en was bereid om de jeugdigen van een handtekening te voorzien  Na het douchen gingen de dames 1 en 2 en de B-junioren (alle drie kampioen) op de platte kar van firma Wesseling door Voorhout. Het vuurwerk kon niet doorgaan, maar dat mocht de pret niet drukken want in sportcafé De Eijk ging het feest tot in de kleine uurtjes door en het bleef nog lang onrustig in Voorhout.