De verdediging van VVSB draaide overuren (Foto: Tino Stulen).

VVSB speelbal van Jong AZ: "Dit slaat natuurlijk nergens op"
Laatste update: 4 april 2017 om 14:43

NOORDWIJKERHOUT - De ideeën waren vooraf nog goed. VVSB wist dat het in Jong AZ een feestvarken trof, dat door puntverlies van De Treffers het kampioenschap al binnen had gevoetbald.

"Het feestje verzieken", noemde Wilfred van Leeuwen het treffen met de beloften vooraf in de catacomben. Het enige dat VVSB uiteindelijk kon doen op het partijtje van de kampioen was de champagne uitdelen en de aandacht aan de thuisploeg laten. Jong AZ maakte van de bezoekers uit Noordwijkerhout een speelbal en won dikverdiend met 7-0.

Het geslagen VVSB zakte na het laatste fluitsignaal moedeloos naar de grond. Geen seconde had het er voor de paars-gelen ingezeten. Speler over speler walste over de Noordwijkerhoutse ploeg heen. Na afloop keek het op het veld toe hoe AZ de schaal als kampioen van de Tweede Divisie in ontvangst mocht nemen. VVSB bleef achter als een figurant in de film waar de ploeg van Martin Haar de grote hoofdrol op wist te eisen.


De ervaren oefenmeester van de beloften van AZ heeft al een flink cv opgebouwd, maar dit kampioenschap liet de 64-jarige Haar niet onberoerd na afloop, gaf hij grif toe. "Het heeft me veel energie gekost, dit jaar. Dit is heel bijzonder. Een geweldige groep om mee te werken. We zijn voetballend overeind gebleven dit seizoen. Dat is de grootste winst geweest."


Er was voor de Noordwijkerhouters geen houden aan. Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde de thuisploeg het duel. Het frivole Jong AZ speelde als een kat met z'n al verslagen prooi, vanaf seconde één. De galavoorstelling van de kampioen van de Tweede Divisie kreeg na vijf minuten al gestalte via de goal van Jeremy Helmer. Een minuut later schoot Tommy Bekooij vanaf randje zestien net naast.


Wat geen VVSB-er toen nog kon vermoeden, was dat het schot van Bekooij het enige Noordwijkerhoutse wapenfeit zou zijn van het uur dat daarna volgde. AZ schakelde bij en veegde z'n voeten met de Noordwijkerhouters. Teun Koopmeiners, Jamie Jacobs en Calvin Stengs maakten de wonden nog gapender bij VVSB. Halverwege was het 4-0.


Meer kon VVSB-coach Wilfred van Leeuwen er niet van maken. "Jong AZ heeft dit seizoen geleerd van ploegen zoals ons, laten wij dan leren van dit Jong AZ. Ik vond dat het bij ons de tweede helft iets beter stond, maar dat we er uiteindelijk met 7-0 vanaf gaan, slaat natuurlijk nergens op."