Mick Snel en Jet Hendriks in actie tegen LDODK (Foto: René van Dam).

TOP voor vierde keer op rij naar finale na winst op LDODK
Laatste update: 4 april 2017 om 14:45

SASSENHEIM - In een uitverkochte sporthal in Gorredijk (Friesland) met ruim 1500 toeschouwers, wist TOP/Quoratio ook de tweede play off wedstrijd te winnen van LDODK (29-34).

TOP plaatste zich daarmee voor de vierde keer op rij voor de nationale korfbalfinale en mag komende zaterdag 8 april in de Ziggo Dome haar nationale titel verdedigen.

Nadat een ontketend LDODK in de beginfase op een 4-0 voorsprong kwam, bleef TOP rustig en speelde zich in de wedstrijd. Onder aanvoering van Mick Snel kwam TOP bij 5-5 weer langszij en werd er geduldig gewerkt aan een voorsprong. Pas bij 7-12 wist LDODK na een doelpuntloze fase van maar liefst 9 minuten door een benutte strafworp weer te scoren. Maar TOP verdedigde strak en gaf weinig ruimte weg. Bij rust was de voorsprong 9-12.


Na rust was het begin weer voor LDODK dat aandrong, maar TOP bleef de eerste 10 minuten aan de goede kant van de score. De spanning steeg toen LDODK langzaam dichterbij kroop en de gelijkmaker in de lucht hing. De hal ontplofte bijna toen LDODK bij 15-15 met een buzzerbeater langszij kwam en er nog een kwartier te spelen was.


TOP toonde veerkracht, bleef wederom rustig en twee aanvallen later was de voorsprong alweer twee doelpunten. Het waren Nick Pikaar en Mick Snel die de voorsprong uitbreidden naar 16-20. Toen vervolgens alle TOP-dames de korf wisten te vinden was de wedstrijd gespeeld: 19-24. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wisselden de scores elkaar af en met twee prachtige goals van Pikaar werd de voorsprong maar liefst negen doelpunten: 25-34. LDODK maakte de eindstand nog iets draaglijker met vier scores (29-34), maar dat deed aan het eindresultaat niets af, TOP bereikt voor de vierde maal op rij de finale om het landskampioenschap. De tegenstander is op zaterdag 8 april in Ziggo Dome PKC of Blauw-Wit. Zij speelden gisteren (dinsdag) de allesbeslissende derde wedstrijd, de uitslag daarvan was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.