Violist Niek Baar en pianist Ben Kim (Foto: pr).

Topduo voor klassiek concert naar Koetshuis
Laatste update: 4 april 2017 om 14:56

LISSE - De Rotterdamse violist Niek Baar was al meerdere keren te gast bij de klassieke concerten in het Koetshuis van Landgoed Keukenhof.

Op dinsdag 18 april keert hij er terug, nu met de Amerikaanse pianist Ben Kim, met wie hij tegenwoordig een duo vormt.

Beide jonge musici hebben al een indrukwekkende staat van dienst en waren succesvol in binnen- en buitenland. Baar behaalde vele prijzen bij nationale en internationale concoursen. Als solist trad hij op met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Berliner Camerata en Sinfonia Rotterdam. Kim won hoofdprijzen bij tal van Amerikaanse festivals en concoursen. De afgelopen jaren was hij solist bij diverse grote orkesten, waaronder de Seoul Philharmonic. Dit jaar treedt hij o.a. op met het Kamerorkest van Keulen. Hij wordt gezien als één van de meest veelbelovende pianisten van de jongere generatie.


Tijdens het concert in het Koetshuis spelen Baar en Kim de 'Frühlingssonate' van Beethoven en de derde vioolsonate van Robert Schumann. Verder staat muziek van Kurtag, Debussy en Clara Schumann op het programma.

Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten € 17,50 (met Vriendenpas € 15,- en jongeren t/m 16 jaar € 7,50) en zijn verkrijgbaar bij de VVV Lisse en aan de zaal.

Reserveren kan via (0252)750690 en per email.

 

Meer info: kasteelcultureel@kasteelkeukenhof.nl