Tijs van der Schinkel tekende voor de openingstreffer (Archieffoto: Johanna Wever).

"Als wij vier keer winnen, geef ik ons goede kans op de titel"
Laatste update: 4 april 2017 om 15:02

LISSERBROEK - Zoals liefhebbers van de Toto ongetwijfeld hadden voorspeld, won Kagia eenvoudig op bezoek bij UNO.

In Hoofddorp werd het 0-8 voor de ploeg van Anton Wijsman. "Voor ons is zo'n wedstrijd niet echt leuk, maar voor de tegenstander al helemaal niet", stelde Tijs van der Schinkel, maker van de vlotte openingstreffer. "We wisten vooraf al dat we waarschijnlijk veel beter zouden zijn en het wel eens een grote uitslag zou kunnen worden. Thuis gebeurde het, en nu weer."

Het strijdplan van Kagia liet zich eenvoudig raden. Meteen de duimschroeven aandraaien en UNO duidelijk maken dat er niets te halen viel. "Het was een kwestie van snel scoren, daarna de score uitbouwen en rustig blijven voetballen", vertelt Van der Schinkel. Zo gezegd, zo gedaan. "Na twee minuten lag de bal al in het netje. Na een kwartiertje stond het 0-3 en bij rust 0-6. Na rust prikten we er nog twee bij, ondanks dat het voetballend minder werd. Al is dat enigszins begrijpelijk."


Een klein aandachtspuntje op een verder zorgeloze middag was dat de dubbele cijfers niet werden gehaald. "In de rust hebben we daar wel over gesproken. Als er dit seizoen een moment was geweest om dubbele cijfers te halen, was het nu wel. Jammer dat het niet gelukt is, maar ook geen ramp: 0-8 is prima."


Toch wilde Van der Schinkel de mindere tweede helft nog wel even benoemen. Kagia was toen minder bij de les. "Als zo'n wedstrijd begint, ben je nog wel geconcentreerd. We wilden zo snel mogelijk de pot op slot gooien. Als dat eenmaal is gebeurd, ga je als ploeg toch wat minder geconcentreerd spelen. Dat vind ik niet heel gek, maar is wel een verbeterpuntje voor ons team."


Na afloop werd duidelijk dat geen van de concurrenten averij had opgelopen, waardoor het ongemeen spannend blijft aan kop van de Derde Klasse B. "Eigenlijk had ik niet anders verwacht", stelt de linkspoot. "Natuurlijk hoop je altijd op een stuntje, maar wij weten dat we het vooral moeten hebben van de onderlinge wedstrijden die de concurrentie tegen elkaar gaat spelen. Er gaan sowieso nog punten verspeeld worden door concurrenten. Zolang wij alles winnen, hebben we het goed gedaan."
En dan vol bravoure: "Als wij de laatste vier potjes winnen, geef ik ons goede kans op de titel."


Van der Schinkel hoopt met Kagia de Tweede Klasse in te gaan. Ondanks dat er aan hem getrokken werd, blijft de linksbuiten de oranjehemden trouw. "Ik ben afgelopen week gebeld door Ter Leede met de vraag of ik volgend seizoen bij hun wil komen spelen. Ze wilden weten of ik daar interesse in had. Ik ben gewoon eerlijk geweest en heb gezegd dat ik op dit moment goed zit. Daar hadden ze begrip voor. Ik ben nog niet uitgeleerd bij Kagia en plak er graag nog een jaartje aan vast bij de club."


"Ik vind het leuker om hier in het eerste te spelen dan bij Ter Leede eventueel in het tweede. Natuurlijk weet ik dat het niveau daar hoger is, maar ik ben nog jong en heb nog alle tijd om in de toekomst de stap te maken."