Steven Olsthoorn probeert overeind te blijven tegen twee Almere-spelers (Foto: Hubert Habers).

FC Lisse voegt hekkensluiter toe aan lijstje met blamages
Laatste update: 4 april 2017 om 16:03

LISSE - "Tja, wij scoren niet en zij maken er vier." Lichte ironie maakt zich meester in de stem van Roel de Goede.

Was het maar zo makkelijk. De linksback van FC Lisse zoekt naar verklaringen na de 4-0 nederlaag van zijn ploeg tegen de - op dat moment - hekkensluiter van de Derde Divisie: Jong Almere City FC. "Het was slordig, we leden veel balverlies. We hadden totaal geen recht op meer. Noem het een off-day."

Het is wisselvalligheid troef dit seizoen bij de FC. Van mooie overwinningen zoals ASWH-uit of IJsselmeervogels-thuis tot smadelijke nederlagen. Aan het rijtje van blamagewedstrijden zoals; Harkemase Boys voor het thuispubliek (0-3) en DVS'33-uit (4-1), kan er weer een nieuwe pot worden toegevoegd. Het is gissen voor de Lissenaren waarom dit soort wedstrijden er tussen zitten, maar naarmate het gesprek vordert komt de 34-jarige back langzaam tot een conclusie.


"Vaak kunnen wij in topwedstrijden iets extra's geven", probeert De Goede de vinger op de zere plek te leggen. "Dat heeft het verleden wel bewezen. Kijk maar naar ASWH-uit, IJsselmeervogels-thuis. En Scheveningen-uit waren we ook lang de betere, maar kregen we in de slotfase de deksel op onze neus. In die wedstrijden staan we er wel. Daarom kijk ik ook nog met een positief gevoel naar de komende weken."
FC Lisse had zich in Almere in ieder geval een dienst kunnen bewijzen door de maand april goed te starten. De komende drie weken speelt de ploeg van Robbert de Ruiter tegen respectievelijk Scheveningen, IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys. "Maar kijk nou naar vandaag [zaterdag. red.]. Het stadion zit leeg. De ambiance is echt troosteloos. Dat ligt niet in ons straatje."


Om de pijnlijke nederlaag volledig daar op te schuiven gaat zelfs De Goede te ver. Het was gewoon niet goed van de kant van FC Lisse. Hoewel de Lissenaren volgens de back nog redelijk begonnen aan de wedstrijd, kantelde het duel al vrij rap na de eerste goal na tien minuten. "Daarmee speel je ze in de kaart. Dan kunnen ze op de omschakeling gevaarlijk worden. We hebben nog geprobeerd om goed aan de tweede helft te beginnen, maar toen werd het al vrij snel 2-0. Op dat moment moesten we alle risico's nemen en werd het open huis bij ons."


En toch bekruipt er bij de linkervleugelverdediger een gevoel van 'als': "Ja, want als we die paar opgelegde kansen, via Rowdy van der Putten en Murat Önal, hadden gemaakt, wat was het dan voor duel geworden? Wij missen de kansen, zij maken ze wel. Uiteindelijk speelden we de wedstrijd zelfs nog met tien man uit omdat Tom Zoontjes niet okselfris naar de kant moest in de slotfase. Het zat niet mee, maar we hebben ook als team gefaald."


Rest er nog één vraag: was Lisse nu zo slecht, of Jong Almere City zo goed? "Dit is echt geen matige ploeg", begint De Goede zijn analyse over de tegenstander. "Thuis wonnen we maar nipt van Jong Almere City en vandaag heb je het weer kunnen zien. IJsselmeervogels en Scheveningen hebben het ook lastig gehad tegen dit elftal. Ik snap hun huidige plek ook niet zo goed. Er zijn zeker zes, zeven ploegen in deze competitie die ik minder vind."