Rond de honderd meisjes deden mee aan de Vriendinnendag bij S.V. Hillegom, een dag die volledig in het teken van voetbal stond (Foto: Anouk Dijkshoorn).

Damesvoetbal in de lift
Laatste update: 4 april 2017 om 16:12

HILLEGOM - S.V. Hillegom en Hillegom in Beweging bewezen woensdag 29 maart dat het damesvoetbal nog steeds een populaire sport is.

Rond de honderd meisjes deden mee aan de Vriendinnendag, een dag die volledig in het teken van voetbal stond. Met de hulp van de damesselectieteams en -coaches konden de meisjes aan acht verschillende voetbalonderdelen meedoen, zoals doelschieten en passen.

Woensdagmiddag verzamelde zich een grote groep van bijna 100 meiden tussen de 6 en 12 jaar rondom de kantine van S.V. Hillegom. Enthousiast stonden zij te wachten totdat de Vriendinnendag van start zou gaan. Koos van der Klugt riep door de speakers om dat iedereen naar veld 4 moest komen. Daar werden de meiden in acht groepen verdeeld en kon de warming-up beginnen. Onder begeleiding van vier meiden uit de MO19-1 en vier vrouwen uit de damesselectie begonnen de groepen met rennen, hakken billen en knieheffen.


Na een goede warming-up, waarbij de spieren warm werden gemaakt om blessures te voorkomen, kon het voetballen beginnen. Organisator Rob Stroombergen: "De Buurtsportcoaches zijn alle basisscholen van Hillegom langsgegaan om zoveel mogelijk deelnemers voor deze dag bij elkaar te krijgen. De honderd meiden die vandaag zijn gekomen kunnen twee uur lang aan verschillende voetbalonderdelen meedoen, zoals doelschieten, passen, dribbelen en een partijtje."


In het grote doel op veld 4 waren vakken gemaakt met lint. De meiden moesten proberen met een grote aanloop de bal in een van deze vakken te schieten. Wie de bal hoog in de kruising wist te mikken, kreeg de meeste punten. Een eindje verderop  werden de vriendinnen als tweetal aan elkaar gebonden en moesten gezamenlijk proberen te dribbelen, schieten en de bal uit te gooien. Een goede test voor de vriendschap, waarin gelukkig alle vriendinnen slaagden. Bij het volgende onderdeel kregen de deelnemers de taak om een lange pass te geven, waarbij de bal door twee pionnetjes moest rollen. Ook was er een estafette waarbij snelheid en spierkracht van de meiden werd gemeten.


Aan het eind van de dag kreeg elke deelnemer een goodiebag. S.V. Hillegom bewijst een echte voetbalclub voor meisjes én vrouwen te zijn.