Dorus van der Voort viert één van zijn drie treffers (Foto: Peer Compeer).

Dorus van der Voort loodst Teylingen naar belangrijke zege
Laatste update: 11 april 2017 om 11:59

SASSENHEIM - In een degradatiekraker heeft Teylingen ruim, en enigszins geflatteerd, met 4-1 gewonnen van Meerburg.

Zeer belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. Grote man was Dorus van der Voort met een hattrick. "We speelden een goede eerste helft en uiteindelijk trokken we de wedstrijd verdiend naar ons toe", zei de topscorer van Teylingen.

Al na twee minuten voetballen kregen de Sassenheimers twee dotten van kansen. Sepehr Safi, startend vanaf links, kon uithalen in de zestien meter, maar zijn schot werd geblokt. Vervolgens werd Van der Voort richting doelman Patrick Bom gestuurd. Hij faalde echter. Binnen het kwartier werd de aanvalslust alsnog beloond. Raymond Dolieslager, betrouwbaar spelend als altijd, stuurde Dirk Zwetsloot diep. Diens voorzet belandde op het hoofd van Van der Voort die nu wél koelbloedig was: 1-0.


Na de thee had Safi uit een corner van Mark van der Vlugt Teylingen op 2-0 moeten zetten. Hij schoot de bal echter naast vanaf vijf meter. Ook Meerburg kreeg in die fase enkele grote kansen, vooral in de vorm van Duuk van der Meer. De gelijkmaker bleef Teylingen echter bespaard. Sterker nog, de thuisploeg liep zelfs uit naar 2-0. Tom van der Vlugt, tot dan toe onzichtbaar, maakte een fabuleuze individuele actie op de achterlijn. Hij veroverde op werklust de bal, draaide zich knap vrij en haalde verwoestend uit in de kruising: 2-0.


Waar de wedstrijd beslist leek, kwam Meerburg terug tot 2-1 door een intikker van invaller Jorge Bonekamp. De bezoekers zetten aan op jacht naar de gelijkmaker, maar al counterend gooide Teylingen het duel in het slot. Van der Voort maakte zowel de 3-1 als 4-1 en groeide uit tot man van de wedstrijd.