Tommy Bekooij duelleert met Katwijker Stefan Plat (Foto: Tino Stulen).

VVSB en Katwijk serveren zouteloos hoofdgerecht
Laatste update: 11 april 2017 om 12:07

NOORDWIJKERHOUT - De inleidende beschietingen beloofden veel. Katwijk-supporters hadden vrijdagavond al een bezoekje gebracht aan de Boekhorst en de doelpalen oranje geverfd.

De toon leek gezet en de messen geslepen, maar al met al kwam er weinig van terecht en leek het kruid al verschoten. Het hoofdgerecht was er één van hapklare, zouteloze brokken. Het werd 0-0.

En dus kon Super Saturday niet in stijl worden afgesloten. Deel 1, Quick Boys - Rijnsburgse Boys, voldeed wel aan de verwachtingen. Katwijk-aanvoerder Robbert Susan: "Als ik vandaag de beelden zie van Nieuw-Zuid, dan zijn dat de derby's waarover gesproken wordt. Met alle respect: daar kan de wedstrijd van vandaag niet aan tippen."


Er waren veel toeschouwers op het duel afgekomen. Zij hadden meer verwacht van deze wedstrijd. Op de Boekhorst zijn de supporters verwend, want doelpunten vallen er vaak in overvloed. Ditmaal viel dat erg tegen, want het scorebord bleef op dubbel blank staan. Het 'gevecht' vond grotendeels plaats rond het middenveld. Vooral de eerste helft viel er weinig te halen voor beide teams. De tweede helft gaf wat meer jus, maar de echte mogelijkheden waren op een hand te tellen.


Na afloop van de wedstrijd was Susan in zijn hart niet tevreden. Hij vond dat zijn ploeg de winst had verdiend. "Uiteindelijk creëerden wij de meeste mogelijkheden. We hadden pech met een bal onderkant lat van Bennie van Noord en er werd een bal van de lijn gehaald." En dus stelde het resultaat teleur: "Het gaat inderdaad nergens meer om, maar ik wil altijd winnen. Die drive heb ik altijd gehad en zal ik altijd houden. Je moet het ook zien als prestige. Al geef ik toe dat zo'n wedstrijd anders is dan het spelen om het kampioenschap of voor een periodetitel."


VVSB-verdediger Peet van der Slot kon wel leven met het behaalde punt. "De verdedigingen van beide ploegen waren goed op dreef. Er waren weinig openingen om een doorbraak te forceren. Natuurlijk hadden we geluk met die bal tegen de lat. Misschien had dat de wedstrijd meer op gang geholpen, maar dat weet je achteraf nooit. Over het algemeen is deze puntendeling wat mij betreft oké."


De aan het eind van het seizoen vertrekkende VVSB-speler Stefan Kraaijvanger was blij met de speeltijd die hij kreeg tegen Katwijk, ook al was het voetballend matig van Noordwijkerhoutse kant. "Dit was een wedstrijd met weinig kansen. Katwijk kreeg eigenlijk nog de beste mogelijkheden. Het ging vandaag om de slag op het middenveld. Van onze kant viel er weinig voetbal te bespeuren, al vond ik Katwijk de eerste helft ook niet denderend voetballen."