(Foto: pr).

Onderling resultaat doet Forwondians de das om
Laatste update: 11 april 2017 om 12:18

VOORHOUT - Het beloofde afgelopen zaterdag een spannende en vooral lange dag te worden voor Dames 1 van Forwodians.

De basketbalsters moesten zelf winnen bij Punch en maar hopen dat concurrent Shooters dat niet zou doen. De beide koplopers wonnen echter, waardoor Forwodians op onderling resultaat als tweede eindigde.

Punch ging in Delft voortvarend van start, maar daarna kwam Forwodians op gang. De Voorhoutse dames konden veel ballen stelen en sloten de eerste periode af met een ruime voorsprong (6-23). Ook in de tweede periode waren de Teylingse dames de bovenliggende partij en sloten de tweede periode af met een 19-40-voorsprong.


Een fikse tegenvaller aan het begin van het derde kwart voor Forwodians. Fenny van de Nouland kwam ten val en kneusde haar enkel. De derde periode werd evenwel afgesloten met een 28-52 voorsprong, een lekker begin voor de laatste periode. De laatste periode was voor Punch, dat 19 punten bij elkaar sprokkelde. Omdat Forwodians zelf ook nog tien punten maakte, kwam de winst geen moment in gevaar (47-62).


Helaas voor Forwodians won ook Shooters dat betekent dat Forwodians en Shooters evenveel wedstrijden gewonnen en verloren hebben. Forwodians heeft een hoger doelsaldo, maar omdat Shooters twee keer heeft gewonnen van Forwodians zijn zij kampioen.