Rik Vermeulen richt zijn vragende blik richting Mitchell de Vlugt vanwege een vermeende schwalbe (Foto: Hubert Habers).

FC Lisse en Scheveningen hangen als vermoeide boksers in de touwen
Laatste update: 11 april 2017 om 13:51

LISSE - FC Lisse - Scheveningen was zaterdag op papier de topper tussen de nummers twee en drie uit de Derde Divisie.

Maar zoals zo vaak bij topwedstrijden viel de amusementswaarde op Ter Specke bitter tegen. Vooral ook omdat de twee ploegen zich gedroegen als twee vermoeide boksers, die hangend in de touwen verlangen naar de laatste ronde. De thuisploeg had net ietsje meer energie in de tank en mag blijven dromen van de titel: 2-1.

"Je zou kunnen zeggen dat de gelukkigste heeft gewonnen", was FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter na afloop eerlijk. "Het was niet goed, wel spannend en licht provocerend", zo vatte hij het duel kort samen. "Het maakt mij niet uit hoe we hebben gewonnen, maar de drie punten zijn voor ons", toonde ook aanvoerder Rik Vermeulen zich niet rouwig om het spelbeeld. "We waren in eerste instantie bezig om de strijd die Scheveningen bracht te evenaren, om vervolgens op het voetballende vlak te winnen. Dat lukte eigenlijk alleen vlak na rust."


In de jacht op koploper IJsselmeervogels was er voor beide ploegen maar één devies en dat was vol op de winst spelen. Dat probeerde Lisse nog het meest, al was de eerste helft abominabel en viel er geen enkele kans te noteren. Wel werd duidelijk dat ook het arbitrale kwartet deelde in de malaise. Zo erg dat de irritatie in het veld hoog opliep en Van Eeuwijk na een domme wraakactie zijn negende gele kaart kreeg en dus bij de rust al wist dat hij komende zaterdag tegen zijn oude club Rijnsburgse Boys ontbreekt.


Lisse richtte zich na de rust op en creëerde via Olsthoorn, Van Eeuwijk en Stevens de eerste grote kansen. Daarna was verdediger Buijs gevaarlijk met een kopbal, maar vervolgens daalde het niveau weer tot wandeltempo. Totdat uit het niets Sandro Calabro de gasten op voorsprong schoot na een afgrijselijk misverstand tussen keeper Brian van der Werff en verdediger Robert van Boxel, die de bal veel te kort terug speelde. "Normaal gesproken staat Brian ver voor zijn doel, daar gokte Robert op. Maar hij mag hem nooit blind geven."


Een minuut later was het echter alweer gelijk. Rowdy van der Putten duwde zichtbaar zijn tegenstander in de rug, maar de arbitrage zag het niet en dus kon de aanvaller de gelijkmaker binnenknikken. "Het was een heel licht duwtje. Niet genoeg om te fluiten volgens mij. Het was een slimmigheidje", aldus de oud-prof van SC Cambuur. "Hij mag helemaal niet duwen, maar gelukkig zag de scheids het niet", was De Ruiter eerlijk.
De oefenmeester rook bloed bij de zichtbaar aangeslagen tegenstander en bracht met nog tien minuten aanvaller Murat Onal voor Van Boxel. Het bleek een gouden wissel. De Goede pompte het leer even later in, Onal kopte door en Olsthoorn stond helemaal vrij om via de binnenkant van de paal Ter Specke te laten exploderen (2-1).


De Ruiter: "Dan moet je ook een beetje geluk hebben dat-ie-goed valt. Dit was het enige dat ik nog kon doen. Nu is het weer een kwestie van zelf winnen van Rijnsburg en hopen dat Scheveningen volgende week bij de Vogels kan stunten."