Steven Olsthoorn laat twee spelers van Scheveningen zijn hielen zien (Foto: Hubert Habers).

Olsthoorn: "We hebben alles nog in eigen hand"
Laatste update: 11 april 2017 om 13:53

LISSE - Steven Olsthoorn besliste zaterdag op Ter Specke de topper tussen FC Lisse en Scheveningen in het voordeel van de thuisploeg.

De spits was vlak voor tijd trefzeker, maar had zelf niet helemaal door dat hij de bal daadwerkelijk tegen de touwen schoot. "Ik zag helemaal niks door de zon en dacht: wat moet ik nou? Gelukkig viel die precies goed op m'n binnenkant."

"Dit is heel mooi natuurlijk, om van een directe concurrent te winnen", aldus Olsthoorn. "We hebben er met z'n allen keihard voor geknokt. Het was een wereld van verschil ten opzichte van vorige week bij Almere City" (4-0 verlies - red).


Toch erkent Olsthoorn dat het spel moeizaam was geweest. "We probeerden wel bewust een vallende bal op mij te spelen en daar met het team op te anticiperen. Rowdy ging af en toe diep en Martin kwam eronder. Je zag wel dat Scheveningen het daar moeilijk mee had. Ik vond het persoonlijk jammer dat we het de tweede helft wat minder deden. Daardoor had ik het gevoel dat bij 1-1 de wedstrijd een beetje op slot zat. Het waren twee ploegen die vooral niet wilden verliezen en vermoeid oogden. En toen kwam dat moment. Schitterend natuurlijk, voor mij en de ploeg."


FC Lisse volgt IJsselmeervogels nog steeds op drie punten en treft de koploper op 22 april. "In principe hebben we alles nog in eigen hand", vervolgt Olsthoorn. "IJsselmeervogels speelt zaterdag tegen Scheveningen en wij tegen Rijnsburgse Boys. Een mooie pot. We moeten het gewoon van week tot week bekijken en zien welke groep we ter beschikking hebben. Martin is helaas geschorst. Dat is zonde, want hij is een speler met creativiteit. Dat missen we de laatste weken toch wel een beetje door de afwezigheid van Koen Fokkema en Thierry Monteny. Misschien kan Koen deze week weer aansluiten."