Alsof het in de streek nog niet druk genoeg was gingen er zondag ruim tweeduizend hardlopers van start voor de vijfde editie van 'Hollen door de Bollen' (Foto: Erwin Brandt).

'Hollen door de Bollen' breekt alle records
Laatste update: 11 april 2017 om 14:02

LISSE - Behalve van Keukenhof- en bloembollendrukte was Lisse afgelopen zondag ook nog eens het decor van de vierde editie van 'Hollen door de Bollen' en de primeur van 'Rollen door de Bollen'.

Langs de verstopte toegangswegen naar de Keukenhof en slingerend tussen de doorkomst van de Duin- en Bollentocht van de Alphense toerfietsclub Avanti probeerden de honderdvijftig vrijwilligers het hoofd koel te houden en alles rondom sportpark Ter Specke in goede banen te leiden. Tien maanden voorbereiding bracht een recordaantal van ruim tweeduizend deelnemers op de been en dat was bijna twee keer zo veel als vorig jaar.


Tijdens de verschillende wandel- en hardloopafstanden door de bollenvelden rondom Keukenhof kon men genieten van al het moois wat de streek momenteel te bieden heeft. Op 'Rollen door de Bollen', een nieuwe wandeltocht voor mensen die slecht ter been zijn en met een rollator lopen of in een rolstoel zitten, deden twintig mensen mee. Samen liepen of wandelden de deelnemers een recordbedrag van € 23.524 bijeen. Vorig jaar was dat € 15.423. De opbrengst is bedoeld om mensen met kanker een extra steuntje in de rug te kunnen geven (zie ook de website).


De loop met start en finish op Ter Specke werd georganiseerd door Stichting Roparun TeamBollenstreek met ondersteuning van atletiekvereniging De Spartaan.

 

Meer info: http://www.roparun.nl/doelen