Hisalis valt aan tegen Roomburg, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet vaak (Foto: pr).

Dames Hisalis kunnen Roomburg lang bijbenen
Laatste update: 11 april 2017 om 14:06

LISSE - De dames van Hisalis ontvingen afgelopen zondag nummer twee Roomburg. Door solide spel kon Hisalis de confrontatie met de runner-up uit Lieden goed aan en de eerste helft was het een gelijkopgaande strijd.

In de laatste vijf minuten kreeg Roomburg een strafcorner mee. Hisalis-keepster Laura Vos werd omspeeld en via de stick van de lijnstopper kaatste de bal toch nog in de linkerhoek: 0-1.


Na rust werd Hisalis door de full press van Roomburg in eerste instantie behoorlijk vastgezet op eigen helft. De thuisploeg wist zich hier langzaam onderuit te vechten. Na een counter van Roomburg werd de voorzet met de bolle kant ingeslagen. Dit doelpunt werd na overleg tussen de scheidsrechters alsnog afgekeurd. Vos stopte kort daarna een strafbal en hield Hisalis daardoor in de wedstrijd.


Roomburg speelde haar volgende strafcorner met een mooie variant via de strafbalstip naar links: het eerste schot werd geblokkeerd door lijnstopper Kim de Munk, maar zij was kansloos op de lob die daarna over haar heen gespeeld werd: 0-2. In de slotfase was Hisalis moegespeeld, Roomburg onderschepte de uitname over rechtsachter, de aanvalster liep van links over het midden en kon uiteindelijk net de cirkel binnensprinten en vrij uithalen diep in de linkerhoek. Deze 0-3 werd de eindstand, maar Hisalis kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.