Tom van Maris houdt Van Nispen in het duel tegen SJZ in de race met een puike redding. Het wred uiteindelijk 0-0 (Foto: pr/Trudy van den Berg).

Van Nispen voelt hete adem van concurrentie in de nek
Laatste update: 11 april 2017 om 15:40

DE ZILK - Van Nispen heeft geen goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de nacompetitie. De ploeg van Rene Ras kwam thuis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen SJZ.

Met dit resultaat blijft Van Nispen nog wel op koers voor de nacompetitie, maar blijft de hete adem van de concurrenten voelen.

Doelman Tom van Maris keek naderhand nuchter terug op het puntverlies van zijn ploeg: "Ik denk dat de uitslag wel terecht was. De beide ploegen ontliepen elkaar niet heel veel. We hanteerden allebei vaak de lange bal. Bij elkaar hadden we één á twee grote kansen, zij ook. Verder waren het vaak veel schoten van afstand. Na afloop ben je als keeper natuurlijk blij als je de nul houdt, maar ik heb er eigenlijk maar één goede redding voor nodig gehad."


In de uitwedstrijd wisten de ploegen wel te scoren. Toen stond er na negentig minuten de uitslag 2-1 op het scorebord. Volgens Van Maris geen terechte uitslag: "We hebben toen daar iets tegen de verhouding in verloren. Dat het geen slechte is ploeg hebben ze zondag ook weer laten zien. Ze kunnen goed voetballen."


Gehavend
De sluitpost merkte wel op dat er een gehavend Van Nispen op het veld stond. Van Maris doelde daarmee op het gemis van belangrijke spelers, zoals topscorer Mike van Haaster, Koen van der Linden en Dick Verhoeven. "We misten zo'n beetje onze hele centrale as door schorsingen. Ja, dan weet je op voorhand al dat het lastiger gaat worden dan normaal. Daarnaast lag het gras er ook niet optimaal bij. Sinds de verbouwing is het een stuk achteruit gegaan met de mat", sprak Van Maris.


Ondanks het gelijke spel blijven de Zilkers toch nog op koers om hun doel te bereiken en de keeper blijft hoopvol. "We spelen nog volop voor die plek in de nacompetitie. Het wordt lastig, maar we staan er goed voor. De vierde plek is waarschijnlijk voldoende, omdat de eerste en tweede plaats al een periodetitel hebben veroverd. We staan nu op die vierde plaats, daar moeten we nu dan ook blijven."


"We hebben een gunstig programma met een aantal ploegen uit het rechterrijtje. Het kan zijn dat het tegen FC Aalsmeer beslist moet worden op de laatste speelronde. Zij staan nu derde, maar het kan ook zomaar zijn dat het voor die tijd al vast staat. En anders wordt het tegen Aalsmeer erop of eronder", sloot Van Maris af.