"Wij willen maar één ding en dat is het publiek vermaken. Daarin zijn we tot nu toe meer dan geslaagd", aldus Hillegom-speler Jim Pijpers (Foto: pr/Dirk van de Reep).

Geen prijs voor Hillegom na remise Ún forse straf
Laatste update: 11 april 2017 om 16:06

HILLEGOM - Met nog vier competitiewedstrijden voor de boeg is SV Hillegom uitgespeeld. Tegen DEM werd het zondag 1-1.

Er valt niets meer te halen voor de Hillegommers, al is dat misschien even van ondergeschikt belang. Op de Zanderij heerst verontwaardiging over de forse straf naar aanleiding van de tumultueus verlopen thuiswedstrijd tegen AFC '34 begin februari.

Twee punten in mindering en een boete van 370 euro, dat is de sanctie die is opgelegd. En dat is nog niet alles want de thuiswedstrijd tegen Soest 23 april dient zonder publiek te worden afgewerkt. De lagere elftallen van Hillegom mogen die dag eveneens niet in actie komen. Om nog enige kans te maken op een (vervangende) periodetitel moest Hillegom winnen. De jacht daarop werd ingezet zonder Jeroen Dedel en Mitchell van der Paard die ontbraken door schorsingen. Tot overmaat van ramp viel ook nog topscorer Nick van Staveren in de rust uit met een hamstringblessure.


Over het algemeen waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste echte kans van Hillegom volgde rond de 37e minuut toen een inzet van Van Staveren van de lijn werd gehaald. Toch kwam de ploeg van Kranenburg nog voor rust op voorsprong. Troetelkind Aidan Ryan zette zelf de aanval op. Aanvankelijk miste Joey Sobhi, nog, maar in de nastoot kwam de bal voor de voeten van Van Staveren. DEM-keeper Sem Bleeker kon in eerste instantie nog redden maar tegen de inzet van Ryan was hij niet opgewassen 1-0. Op slag van rust kreeg Hillegom een kans om verder uit te lopen. Sobhi wachtte echter te lang en dus was de kans verkeken.


Penalty
De tweede helft ging DEM op zoek naar de 1-1. Kansen van Jordy de Vet en Rik Stals werden professioneel gepareerd, alhoewel het soms alle hens aan dek was voor de Kranenburg-brigade. Dat de ploeg van Rowdy Bakker toch langszij kwam, was het gevolg van een penalty. Danny van den Berg maakte ongelukkig hands. De beslissing van scheidsrechter Van der Kraan voelde als een forse straf omdat de verdediger zijn handen langs zijn lichaam had. Zodoende geraakte de stand twintig minuten voor tijd weer in evenwicht. Zeven minuten later leek het tij te keren voor Hillegom. Een schitterende solo van Ryan werd fors onderbroken door DEM-speler Joey de Kruif. De Beverwijker kon eraf met rood. Het was voor Hillegom sein om voor de winst te gaan. Het kwam er niet van ondanks een paar mogelijkheden.


Middenvelder Jim Pijpers kon na afloop wel leven met het behaalde punt. "We hebben vandaag alles gegeven wat in ons zat. Met een beetje meer geluk hadden we alsnog de drie punten gepakt. Dat had wel lekker geweest voor de ploeg. Nee, we hebben geen last gehad van de perikelen rond de KNVB. We hebben ons daardoor niet laten afleiden. Onze trainer heeft ons ook gewezen op het feit dat we het seizoen goed moeten afsluiten. We hebben het als promovendus uitstekend gedaan. De laatste periode heeft het alleen niet altijd meegezeten. Dat overkomt ook andere ploegen. Wij willen maar één ding en dat is het publiek vermaken. Daarin zijn we tot nu toe meer dan geslaagd. Zaterdag wacht ons weer een mooie uitdaging in de bekerfinale tegen EDO".