Manuel Hugas (Foto: pr).

Topmuzikanten bij de Poplab Masters
Laatste update: 11 april 2017 om 16:54

KATWIJK - Muziekschool Katwijk bestaat 40 jaar en wie jarig is trakteert. Dat doet de muziekschool onder andere met drie masterclasses door Nederlandse topmusici.

Het Poplab trapt op zaterdag 6 mei af met een masterclass door drie muzikanten die hun sporen in de Nederlandse popmuziek ruim hebben verdiend: Cyril Directie (drums), Manuel Hugas (bas) en Jerôme Hol (gitaar). Plaats van handeling is The Box Studio's Valkenburgseweg 50b in Katwijk. In juni volgen twee masterclasses voor liefhebbers van klassieke muziek met Tania Kross en Lucia Swarts.
 
Tijdens de masterclass gaan de deelnemers samen met andere muzikanten aan de slag om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. De masters geven daarbij bruikbare feedback. Het is tegelijk een unieke mogelijkheid om deze topmusici te ontmoeten en inspirerende verhalen te horen over hoe hun muzikale pad is verlopen.


Cyril Directie is één van de bekendste drummers van Nederland. Heeft met zo'n beetje met de hele top van de Nederlandse popscene gespeeld: Waylon, Anouk, Trijntje Oosterhuis, Kane en nog veel meer bands en artiesten.


Manuel Hugas leerde zichzelf ooit basgitaar spelen, maar geeft ondertussen al jaren les op de popafdeling van het conservatorium van Amsterdam. Speelde onder andere met Jan Akkerman, Candy Dulfer en in hippe bands als New Cool Collective.


Jerôme Hol is een gitaarvirtuoos die net zo gemakkelijk rock, jazz als heavy metal speelt. Speelt onder andere met Hans Dulfer, Michiel Borstlap en zijn eigen trio. Hij vond zijn inspiratie bij de Rolling Stones en Jimi Hendrix, maar heeft zich inmiddels zelf ontwikkeld tot een inspiratiebron voor vele andere  muzikanten.
Iedereen is welkom: gitaristen, bassisten, drummers, toetsenisten, zangers, zangeressen, blazers, etc.

Op zaterdag 6 mei om 15.30 uur is de kick-off met alle muzikanten bij elkaar, waarna bands worden gevormd. Bestaande bands blijven uiteraard intact. Vervolgens gaan de bands samen met de masters en de docenten van het Poplab Katwijk aan de slag met het instuderen van hun favoriete muziek. Om 19.00 uur wordt gezamenlijk gegeten, waarna om 20.00 uur elke band de resultaten van de masterclass live op het podium laat horen, met publiek erbij. Natuurlijk treden de masters zelf ook nog op.


Aanmelden kan via de email en tel. 071-4065781 (vol is vol). Deelname kost 15 euro (inclusief eten), vooraf contant te voldoen bij de administratie van de muziekschool.

De masterclass is alleen voor muzikanten, maar bij de optredens 's avonds is iedereen welkom om te komen luisteren naar de bands en de masters. Entree is 5 euro.

Meer info: muziekschool@katwijk.nl