VVSB'er Tommy Bekooij duelleert met Stefan Plat (Foto: Tino Stulen).

VVSB en Katwijk serveren zouteloos hoofdgerecht
Laatste update: 12 april 2017 om 10:21

KATWIJK - De inleidende beschietingen beloofden veel. Katwijk-supporters hadden vrijdagavond al een bezoekje gebracht aan de Boekhorst en de doelpalen oranje geverfd.

De toon leek gezet en de messen geslepen, maar al met al kwam er weinig van terecht en leek het kruid al verschoten. Het hoofdgerecht was er één van hapklare, zouteloze brokken. Het werd 0-0.

En dus kon Super Saturday niet in stijl worden afgesloten. Deel 1, Quick Boys - Rijnsburgse Boys, voldeed wel aan de verwachtingen. Katwijk-aanvoerder Robbert Susan: "Als ik vandaag de beelden zie van Nieuw Zuid, dan zijn dat de derby's waarover gesproken wordt. Met alle respect: daar kan de wedstrijd van vandaag niet aan tippen."


Er waren veel toeschouwers op het duel afgekomen. Zij hadden meer hadden verwacht van deze wedstrijd. Op de Boekhorst zijn de supporters verwend, want doelpunten vallen er vaak in overvloed. Ditmaal viel dat erg tegen, want het scorebord bleef op dubbel blank staan. Het 'gevecht' vond grotendeels plaats rond het middenveld. Vooral de eerste helft viel er weinig te halen voor beide teams. De tweede helft gaf wat meer jus, maar de echte mogelijkheden waren op een hand te tellen.


Na afloop van de wedstrijd was Susan in zijn hart niet tevreden. Hij vond dat zijn ploeg de winst had verdiend. "Uiteindelijk creëerden wij de meeste mogelijkheden. We hadden pech met een bal onderkant lat van Bennie van Noord en er werd een bal van de lijn gehaald."


En dus stelde het resultaat teleur: "Het gaat inderdaad nergens meer om, maar ik wil altijd winnen. Die drive heb ik altijd gehad en zal ik altijd houden. Je moet het ook zien als prestige."