Op het sportpark aan de Nieuwe Zeeweg was het afgelopen zaterdag een drukte van belang voor het jaarlijkse Fluks Sport Fun voor de Noordwijkse basisscholen (Foto: pr).

Bij Fluks Sport Fun is er nog respect voor de scheidsrechter
Laatste update: 12 april 2017 om 10:48

NOORDWIJK - Afgelopen zaterdag was het een gezellige én drukke boel bij korfbalvereniging Fluks, dat als gastheer optrad voor het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi.

Ruim 120 basisschoolkinderen én ruim 40 vrijwilligers van Fluks maakten er na het openingswoord van sportwethouder Gerben van Duin samen een sportieve, plezierige dag van in de stralende zon.

Maar liefst 24 schoolteams streden op sportieve wijze om de felbegeerde Fluks Sport Fun cup. Ingedeeld in poules voor groepen 3-4, 5-6 en 7-8 bezorgden de kinderen het in grote getalen aanwezige publiek veel sportiviteit, spanning en vermaak. Desgevraagd vertelt een enthousiaste vader: "Onze dochter wil graag eens meetrainen en dat snap ik best, want het is een veel snellere en stoerdere sport dan ik verwachtte." Een andere ouder meldt: "Wat ik ook zo leuk vind, is dat jongens én meisjes samen in één team spelen en dat er hier respect is voor de scheidsrechter."


Toen zo tegen 14.00 uur de spreekwoordelijke stofwolken waren opgetrokken bleek bij de groepen 3-4 De Vliegende Vuurballen er met de eerste plaats vandoor te gaan. Bij de groepen 5-6 deden de Power Kids hun naam eer aan door op de hoogste trede plaats te mogen nemen en tenslotte ging bij de groepen 7-8 de titel naar de team van de alom gevreesde Unicorns. Stef Cramer van de Klaverweide werd tot 'talent van het toernooi' uitgeroepen. "Een geweldige dag met vele sportieve hoogtepunten, waarbij ook nog ruim 20 kinderen van 3 tot 6 jaar de inlooptraining van de Kangoeroe Klup bijwoonden. Een prachtig resultaat", aldus mede-organisator Quirina van Huis. Wie naar aanleiding van het schoolkorbal meer wil weten over de sport en/of Fluks, kan mailen.

Voor informatie kan men ook terecht op de website.

 

Meer info: tcmail@ckvfluks.nl
Meer info: http://www.ckvfluks.nl