Marios Lomis (m.) probeert de bal nog richting het doel van Sliedrecht te krijgen. Doelman Stefan Lobbezoo en verdediger Gavir Breidel weten dat te voorkomen (Foto: Ron van der Linden).

Noordwijk vergeet te scoren tegen laagvlieger Sliedrecht
Laatste update: 12 april 2017 om 10:51

NOORDWIJK - Na een roerige week waarin Dogan Corneille gedwongen van het Duinwetering-toneel verdween, vertoonde Noordwijk na een periode waarin drie nederlagen op rij werden geleden slechts ten dele tekenen van herstel.

Laagvlieger Sliedrecht hield gedurende negentig minuten knap stand tegen een ploeg die mogelijkheden te over creëerde, maar er desondanks slechts eenmaal in slaagde om doeltreffend uit te halen. Wat resteerde was niet meer dan een 1-1 gelijkspel dat in het rood-witte kamp na afloop als een nederlaag aanvoelde.

Na het verspelen van de titelkansen lijkt roodwit, gezien de huidige status, nu ook de boot richting play-offs te gaan missen. Een gegeven dat in Noordwijk hard moet aankomen. "Dat we niet verder kwamen dan 1-1 was helemaal niet nodig. Maar als je zes of zeven honderd procent kansen mist, doe je iets niet goed," treurde John van Veen na afloop dan ook terecht.


De als interim-trainer aangestelde voormalige assistent van Corneille had het allemaal dan ook met lede ogen aangezien. "Het enige dat ik ten opzichte van vorige week heb veranderd, is de speelstijl. We zijn met meer diepgang van start gegaan. Dus ook door sneller druk te zetten. Daarbij hadden we wel een tegentreffer ingecalculeerd, maar ik ging ervan uit dat we ook in dat geval toch wel drie keer zouden gaan scoren. Van dat laatste is het er helaas niet gekomen."


Noordwijk had al twee kansjes om op voorsprong te komen aan zich voorbij laten gaan, toen Gavir Breidel namens de bezoekers al na drie minuten uit een vrije trap raak wist te koppen. Noordwijk ging hierna vol overtuiging op zoek naar de gelijkmaker, maar een op de doellijn gekeerde bal, een afgekeurde goal en inzetten op paal en lat verhinderden de 1-1. Dat ook Sliedrecht in de omschakeling met een inzet op de lat dicht bij een tweede treffer was, completeerde de openingsfase.


"Als dan ook nog dat ene tikkeltje geluk ontbreekt, wordt het lastig. Gelukkig kwamen we vlak voor de pauze op 1-1, maar dat was opnieuw na een fase waarin we eigenlijk al hadden moeten scoren", wist Van Veen, die doelpuntenmaker Jeroen Borsboom met een volley de gelijkmaker voor zijn rekening zag nemen
"De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. Voetballend klopte het allemaal aardig bij ons.

Daar lag het niet aan. Alleen het scoren bleek opnieuw een probleem. Het is duidelijk dat we een speler als Denzel James missen. Niets ten nadele van de anderen, maar hij kan met zijn snelheid en acties een duel openbreken en dat is wat we momenteel ontberen. Het is te veel van hetzelfde."


Dat bleek opnieuw, want ook in die fase verzuimde Noordwijk hardnekkig om de trekker over te halen. Waarbij waakzaamheid geboden bleef als de bezoekers in de omschakeling bleven loeren op een hernieuwde voorsprong. Gescoord werd er echter niet meer, zodat nieuwe averij onafwendbaar was.


"De komende weken moet het accent op de trainingen maar op de afwerking komen te liggen. In het paasweekend spelen we de halve finale voor de beker tegen de reserves van Excelsior Maasluis. Daarna resteren ons nog vier wedstrijden. Er zit niets anders op dan die alle vier te winnen, om het seizoen alsnog te redden. Gelukkig keren Emiel Wendt en Martijn le Congé dan terug van een schorsing en hopelijk draagt dat bij tot een succesvolle serie."