Het eerste damesteam van Novo viert feest (Foto: pr).

Volleybalvereniging Novo begroet drie kampioenen
Laatste update: 12 april 2017 om 10:52

NOORDWIJK - Aflopen zaterdag vonden op Sportpark Duinwetering de laatste thuiswedstrijden van volleybalvereniging Novo plaats.

Daarbij konden zowel Dames 1 als Dames 3 kampioen worden, indien zij hun partij zouden winnen. Beide teams slaagden daar overtuigend in en werden daarmee - twee weken voor het eind van de competitie - reeds kampioen. Een week eerder had H3 in een uitwedstrijd al het kampioenschap behaald.

Dames 1 ontving zaterdag het tweede team van RVV. Al snel bleek dat Novo de punten niet cadeau ging krijgen. In de eerste set wist RVV een voorsprong te nemen, maar met snel spel en afwisselende aanvallen wist Novo het tij te keren. Er werden lange rally's gespeeld en de spanning was om te snijden. Novo speelde met overtuiging en pakte de set met 25-19.


In de tweede set leken de dames van RVV nog meer gedreven om te winnen. Met een sterke verdediging aan Katwijkse zijde moest Novo slim spelen, prikballen wisselden af met mooie aanvallen en met een goede serviceserie wist Novo de set te pakken met 25-22.


Toen had Novo nog maar 1 set nodig om kampioen te worden, en de dames speelden als ware kampioenen. De verdediging van RVV was ontregeld en hun aanvallers wisten niet meer te scoren en met een overtuigende 25-15 in de derde set werd Novo dames 1 al kampioen. Er moest nog een set gespeeld worden en hoe moeilijk dat ook was na alle ontlading, wisten de Noordwijkse dames ook deze set te pakken met 25-23. Dit betekent dat de dames volgend jaar zullen uitkomen in de promotieklasse.


Dames 3
Ook Dames 3 kon afgelopen zaterdag kampioen worden in de eigen zaal in de wedstrijd tegen het als 4e geplaatste Scarabee. De week ervoor hadden ze al een mooie generale repetitie laten zien, dus vol vertrouwen gingen zij vandaag deze wedstrijd in. De eerste twee sets werden gemakkelijk gewonnen met 25-16 en 25-10. Helaas werd de spanning in de derde set even wat te veel en verloor Novo deze met 22-25. Gelukkig wisten de jonge dames hun concentratie in de vierde set weer op te pakken en met mooie services en overtuigende aanvallen had Scarabee geen schijn van kans: het werd 25-10 en de winst werd met 3-1 gepakt. Volgend jaar zullen deze meiden uitkomen in de 2e klasse.


Heren 3
Een week eerder werd het derde herenteam van NOVO reeds kampioen. Dit seizoen bleken alleen Scarabee en VCS uit Sassenheim het de Noordwijkers moeilijk te kunnen maken. Tot nederlagen leidde dat niet en dus werd ook dit team ongeslagen kampioen. Met als tweede hoogtepunt het feit dat spelverdeler Sander van Grinsven ondanks een ernstige ziekte in de laatste wedstrijden weer mee kon doen. De heren promoveren naar de 3e klasse.