De Nedelandse afvaardiging voor het EK in Porec met daarbij 15 twirlsters van KNA Noordwijk (Foto: pr).

KNA klaar voor EK twirl
Laatste update: 12 april 2017 om 10:59

NOORDWIJK - In het paasweekend vindt in het Kroatische Porec het Europees Kampioenschap twirl plaats.

Twirlvereniging KNA Noordwijk wordt vertegenwoordigd op diverse onderdelen door de solisten Dominique de Bruijn, Hilde Heemskerk en Melody Meijer (senioren), Roos den Besten, Demi van Moerkerk en Danique Visker (preteen). Dit jaar is KNA in de Nederlandse equipe ook vertegenwoordigd met acht meiden van de junior dance team, te weten Roos den Besten, Isabel van Bohemen, Brecht Bootsma, Nienke Dedding, Jytte de Graaf, Hilde Heemskerk, Femke Janmaat, Lynn van der Zanden en als reserve gaat Apolline Diepenhorst mee. Deze meiden zetten op het nummer 'Power of Education' een emotioneel uitgevoerde dance neer, waar ze afgelopen januari Nederlands Kampioen mee geworden zijn. Apolline, Hilde, Jytte en Nikkie van der Luit versterken met hun vieren het pomponteam van Alkmaar, deze show staat in het teken van superwoman.


Er zijn de afgelopen tijd veel extra en intensieve trainingen, bondstrainingen en verplichte wedstrijden van de NBTA afgewerkt om in Porec goed aan de start te staan. Het EK is een vijfdaags evenement, dat vandaag (woensdag) reeds begint met een muziektest, waarbij alle 14 deelnemende landen op de vloer komen. Daarna mag elk land een eigen besloten training afwerken. Woensdagavond is de officiële opening.
De donderdag, vrijdag en zaterdag staat in het teken van de solo voorrondes, voor de groepen is zaterdag de grote dag, zij mogen slechts één keer op. Op zondag vinden alle finales van de top 6 van de solisten plaats. Aan het einde van de zondagmiddag worden pas alle uitslagen bekend gemaakt.

KNA heeft het voordeel dat hun trainster Sabina Hoogendijk ook de Bondscoach is van de gehele Nederlandse equipe. Ook trainsters Joyce en Nicole Nederstigt zijn meegereisd voor de begeleiding en trainingen. "Op dit internationale podium is het een uitdaging om de zenuwen in bedwang te houden", weten zij. "De onderlinge niveauverschillen zijn heel erg klein en uiteindelijk bepaalt de vorm van de dag en de beoordeling van de internationale jury de uitslag."