De broers Lucas en Arthur Jussen geconcentreerd achter de vleugel van Het Cultuurcafé (Foto: Tineke Bos).

Het Cultuurcafé afgeladen voor pianobroers Jussen
Laatste update: 12 april 2017 om 11:59

NOORDWIJK - Een paar honderd belangstellenden genoten zaterdagmiddag in een afgeladen Cultuurcafé van het optreden van Arthur en Lucas Jussen, de vermaarde piano spelende broers.

Voor de Vrienden van het Cultuurcafé waren zo'n zestig zitplaatsen gereserveerd, maar het optreden was zo onderhoudend dat het staand luisteren voor niemand een probleem was.


Hun nieuwste cd met werken van Poulenc, St. Saens en Say kwam onlangs uit en de broers speelden daar enkele stukken van. De jonge pianisten, Lucas is 24 en Arthur 20 jaar, hebben al een schat aan ervaring opgedaan. Ze hebben opgetreden met vrijwel alle bekende Nederlandse orkesten en met veel gerenommeerde internationale orkesten. Ook hebben ze samengewerkt met bekende dirigenten als Jaap van Zweden en samen gespeeld met grote musici en pianisten als Lang Lang.


De broers maakten van hun optreden in Noordwijk een muzikaal feestje: ze zaten en stonden samen achter de vleugel en speelden de sterren van de hemel. In een stuk van Poulenc, waarna ze openhartig, vrolijk en met humor vragen uit het publiek beantwoordden. "Zelf houden we niet bij wat we allemaal beleven, maar onze vader en oma doen dat wel, die houden onze carrière bij met plakboeken." Lachend: "Hoe goed wij zijn? Nou, wat wij doen, dat kan eigenlijk iedereen."


Ze speelden staand en tokkelend op de snaren een deel van het stuk van de Turkse componist Say en vertelden dat ze dat in Turkije eigenlijk niet mochten spelen. "Maar muziek staat los van politiek." Na een vrolijk stuk signeerden ze hun cd, waarvoor veel belangstelling was.